A korábbi Forma-1-es versenyző Anthony Davidson úgy gondolja, a Mercedes is szeretne hasonló hasmagassággal futni, mint a Red Bull, azonban a delfinezés miatt erre jelenleg nincs lehetősége.

Már a téli tesztek folyamán arról beszélt a Mercedes, hogy ezúttal nem ők lesznek a legerősebbek, és az utóbbi évek tapasztalatai alapján sokan úgy gondolták, csak blöfföl a német istálló, azonban azóta kiderült, hogy tényleg komoly gondjai vannak az Ezüst Nyilaknak.

A Mercedes jelenleg a harmadik helyen áll az erősorrendben, a delfinezés pedig nagyon nagy mértékben befolyásolja a kocsijuk teljesítményét – erről beszélt a Sky F1-es elemzője, Anthony Davidson is, aki 2012 óta végez szimulátoros munkát a brackley-i istállónál.

„Szerintem a Mercedes olyan hasmagassággal szeretne menni, mint a Red Bull, de amikor ezzel próbálkoznak, olyan mértékű delfinezés lép fel, ami a versenyző komfortérzetére és a sebességre is negatívan hat” – mondta, hozzátéve, hogy a delfinezés nemcsak az egyenesekben, hanem a gyorsabb kanyarokban is fellép.

Davidson szerint a Mercedes problémáit nem lehet gyorsan orvosolni, azonban hozzátette, folyamatos fejlődésre számít Hamilton és Russell csapatától:

„Az autójuk nem olyan jó, mint a Red Bullé és a Ferrarié, a senki földjén vannak. Arra számítok, hogy előre tudnak lépni, de ez bele fog telni egy kis időbe” – zárta a korábbi Forma-1-es versenyző.

A hétvégén pedig következik az Ausztrál Nagydíj, ahol kiderül, hogy sikerült-e közelebb kerülnie a Mercedesnek a vezető pároshoz, a menetrendet ide kattintva érhetitek el.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL