hero image
dppi

A Red Bullt támadná vagy a McLarent hagyná le új csomagjával a Ferrari?

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Keményen beszólt a McLaren versenyzője Oconnak Imolában

FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

Motorsport.hu
2024/05/15 08:32
A Ferrari csapatfőnöke, Fred Vasseur beszélt a helyzetről, amiben a Scuderia találta magát a Forma-1-ben, a Red Bull mögött és a McLaren előtt.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

Hat verseny után a Ferrari 187 ponttal a második a konstruktőrök között a mezőnyt uraló Red Bull mögött. 2023-hoz képest azonban határozottan jobban állnak, már most nyertek egy versenyt és több mint kétszer annyi pontjuk van, mint tavaly ilyenkor. Nem lehet azonban megállni, a Red Bullt akarják ugyanis elkapni és a McLaren is vészesen közelít hátulról.

A Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur a La Repubblicának beszélt arról, milyen kacifántos helyzetben vannak, mert Verstappen egyeduralmát is megtörnék és a McLaren rohamát is visszavernék:

„Hogy a Red Bullt támadjuk vagy a McLaren ellen védekezünk-e? Mindkettő. Magunkra koncentrálok, hiba lenne a többieket nézni. Pályáról pályára változik a helyzet, de attól is sok függ, hogy használjuk ki a rendelkezésünkre álló autót.”

Az, hogy mi „áll a rendelkezésükre”, Imolától megváltozik, ugyanis az olasz csapat az SF-24 rég várt első nagyobb fejlesztési csomagját mutatja be. Vasseur nem vár csodát, inkább azt hangsúlyozta ki, milyen szoros a helyzet az élcsapatok között, ezért minden apró újdonság számít:

„Igazság szerint a rajtrács olyan szoros, hogy egy tized az időmérőn és a versenyen is sokat jelenthet. Minden apróság, amit hozunk, kifizetődhet. Nem úgy van, mint régen, ahol egy lépésben hét-nyolc tizedet is lehetett javulni.”

„Mindannyian a részleteket hajszoljuk. A legfontosabb, hogy folyamatosan fejlődjünk és elől maradjunk, mindegy, mekkora előnnyel. Remélhetőleg jó irányba megyünk és hogy bármilyen kicsi is legyen ez a lépés, segíteni fog a Red Bull és a McLaren elleni harcban.”