hero image

A rekordot döntő Alonso „sakkjátszmaként” tekintett a Francia Nagydíjra

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

FORMA-1

Vettel Ayrton Senna utolsó győztes F1-es autóját hajtotta meg, két zászlóval a kezében! (videó)

Motorsport.hu
2022/03/18 15:24
A vasárnapi Francia Nagydíj emlékezetesre sikerült Fernando Alonso számára, hiszen nem elég, hogy a hatodik helyen ért be az Alpine hazai futamán, de emellett egy rekordot is megdöntött: most már az ő nevéhez fűződik a legtöbb teljesített kör az F1-ben.
Ajánlott Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

Alonso a hetedik pozícióból várta a lámpák kialvását, de szokásához híven jól indult, és egy szemfüles előzéssel feljött ötödiknek, lehagyva Lando Norrist és George Russellt. Utóbbit ugyan nem tudta később maga mögött tartani, de a hatodik hely végül probléma nélkül meglett neki.

„Igazán boldog vagyok! A rajtom kiváló volt, kockáztattam kicsit, majd jó volt a gumikezelés. A hatodik hely volt most a maximum. Az abroncsok jobban viselkedtek a vártnál, így nem kellett velük annyit foglalkozni. Örülök a mai versenynek. Ügyesen kiviteleztünk mindent, miközben jól menedzseltük a tempót és a gumikat.”

„A hétvége folyamán sok mindenen kellett végigmennünk az autó egyensúlya terén, de a legjobb öt mögött végeztünk. Ez is azt mutatja, hogy ha tiszta hétvégénk van, akkor képesek vagyunk ilyen eredményekre.”

„Remélhetőleg meg tudjuk tartani ezt a kiegyensúlyozottságot a második félévben is, és továbbvisszük a lendületet.” Alonso a Francia Nagydíjjal minden idők legtöbb F1-es körét teljesítő versenyzője lett, megelőzve Kimi Räikkönen korábbi, 18621 körös rekordját.

A futam során pedig megint volt ideje arra, hogy kicsit szórakozzon is ellenfeleivel, hiszen a rádióban arról beszélt, hogy egy ponton szándékosan közel engedte magához Norrist, aki az üldözése során így hamarabb elhasználta az abroncsait, és nem tudta őt megtámadni.

„350 futamot teljesítettem, szóval tudom, mit csinálok. Élvezetes volt. A rajtnál fontos volt, hogy Lando elé kerültem. A McLarennek nagyjából hasonló a tempója, de mivel az elején megelőztem őket, így utána már mi tudtuk kontrollálni a versenyt.”

„Úgy menedzseltük a futamot, mint egy sakkjátszmát. Próbáltuk közel engedni magunkhoz a McLareneket, miközben előttünk szabad volt az út, tehát összességében jó vasárnap volt.”

„Kár, hogy nem tudtam a Mercedeseket vagy Checót kihívás elé állítani, de ők másik ligában vannak, szóval minden arról szólt, miként menedzseljük a mögöttünk jövőket. Most jöhet Budapest, már várom” – zárta elégedetten Alonso.