A bikások riválisai nem festettek túl bizakodó képet a hétvégi kilátásokról, ugyanis a legtöbben úgy vélik, a Red Bull egy külön ligát fog képviselni a szezon első futamán.

A regnáló bajnokok nem mutattak semmilyen egyértelmű gyengeséget a múlt heti bahreini teszt három napja során, és a csapattagok is rendkívül nyugodtan és magabiztosan nyilatkoztak a kilátásokról, még ha azt nem is merték elismerni, hogy egy lépéssel a mezőny előtt járnak.

Erre persze továbbra sincs garancia, de a jeleket megnézve azért nem véletlenül félhetnek a többiek a címvédő gárdától. „A magunk részéről nem ez volt a legsimább három nap” – ismerte el George Russell, a Mercedes pilótája.

„A megtanult leckék, a következtetések és az elemzések azonban jobb helyzetbe hoznak minket erre a hétvégére. Ettől függetlenül viszont fair kijelentésnek tartom, hogy a Red Bull a saját ligájában lesz most Bahreinben. A második helyért azonban remek csatát láthatunk majd vélhetően a Ferrari és az Aston Martin között.”

Érdekes szavak Russelltől, és talán jól mutatja, hogy egyelőre tényleg nem vár csodákat a Mercedestől, ha már a második helyért folyó küzdelembe is inkább az Astont veszi bele, nem pedig magukat. Eközben Max Verstappen tavalyi legnagyobb riválisa, Charles Leclerc is a bikásokat tartja favoritnak.

„Erősen kezdtek. A Red Bull és Max nagyon jónak tűnnek. Persze még csak a teszten vagyunk túl, ezért nehéz számszerűsíteni, mekkora az előnyük, de egy picivel előttünk járnak. Szóval lesz munkánk bőven. Ez még csak a kezdet, a célunk pedig az, hogy javítsunk tavalyhoz képest.”

Hogy ez sikerül-e a Ferrarinak, és hogy mire lesz képes a Mercedes az idénynyitón, az napokon belül világossá válik, a semleges szurkolók azonban csak remélni tudják, hogy a Red Bull előnye nem lesz olyan óriási, mint arra sokan számítanak.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL