hero image

A riválisokat egyáltalán nem érte meglepetésként a Mercedes javulása

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/07 15:26
A pénteken leggyorsabbnak bizonyuló Mercedes sem Christian Hornert, sem Lando Norrist nem lepte igazán, hiszen számítottak arra, hogy a címvédő gárda előbb-utóbb belelendül.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Miután az első négy hétvégén elég sok nehézséggel szembesültek, a Mercedes Miamiban eddig biztatóbb formában van, hiszen George Russell meg tudta nyerni a második gyakorlást a ferraris Charles Leclerc előtt, és Hamilton is ott volt az élmezőnyben.

Ez volt eddig a németek legjobb pénteki teljesítménye, miközben új első és hátsó szárnyat is vittek Miamiba. Russell persze igyekezett még óvatos lenni, és nem tulajdonított túl nagy jelentőséget jó eredményüknek, de Horner elmondta, hogy ő mindig is érezte, hogy csak idő kérdése, mire a brackley-i alakulat visszatér.

„Én már a szezon eleje óta mondogatom, hogy csak idő kérdése, és most látszólag elkezdődött ez a folyamat. A pálya karakterisztikája is segít, de látható, hogy kezdenek úrrá lenni problémáikon. Versenyképesnek tűnnek” – mondta a Red Bull főnöke a Sky Sportsnak.

Ezt a véleményt a mclarenes Norris is osztja: „Egyáltalán nem” – válaszolta a The Race-nek, amikor megkérdezték tőle, hogy meglepetten látta-e, hogy a Mercedes az élen volt pénteken. Hanyadikak is voltak Bahreinben, negyedikek és ötödikek? Egész évben erősek voltak.”

„Csak azért, mert pattog az autójuk, mindenki arra számít, hogy rosszak lesznek. A lassú kanyarokban elképesztően jók. Talán övéké volt az egyik legjobb autó azokon a szakaszokon, csak senki sem figyeli ezeket a GPS-adatokat. Szóval egyáltalán nem meglepő. Ezzel csak még keményebben akarunk dolgozni, hogy eléjük kerülhessünk.”

Egy harmadik ellenfél, Charles Leclerc is meglepődött azon, hogy milyen gyorsnak tűnt pénteken a csillagos csapat Miamiban, és kifejtette, hogy „jó” újra az elejében látni a címvédőt.

„Egyelőre a Mercedes a meglepetés. Gyorsak, ráadásul megtankolt autóval is, szóval talán ők lehetnek a hétvége meglepetése, és jó lenne, ha csatlakoznának a csatánkhoz a Red Bull-lal. A mezőny látszólag most jóval közelebb van, mint eddig. Egyértelműen előre kell lépnünk az időmérőig. Megpróbálunk majd mindent összerakni” – zárta a bajnokság éllovasa.