hero image
dppi

A Sky riportere unalmas szezontól tart: "Biztos vagyok benne, hogy a Red Bullnál letekerték a motort..."

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

FORMA-1

39 éves lett Lewis Hamilton

Motorsport.hu
2023/03/08 17:18
A Red Bull Racing számára 2013 óta nem történt olyan, hogy Forma-1-es autóik az első két rajtkockából indulva kettős győzelmet szereznek. Martin Brundle szerint egyhangú szezon elé nézünk.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Nem volt problémamentes az osztrák istálló hétvégéje. Max Verstappen az első két szabadedzésen sokat panaszkodott az RB19-re, de végül a pole pozícióba kvalifikálta magát. Az időmérő után neki és Sergio Pereznek is új olajszívó csöveket raktak fel, de lefelé váltásnál így is problémákra panaszkodott Verstappen.

Brundle szerint azonban ennél többet is megengedhettek maguknak: „Mindegy hogy fogalmazunk, Verstappen elől simán lazsálhatott és nehéz elhinni, hogy ha szükség lett volna rá, nem tudott volna még tíz másodperc előnyt kiautózni.”

„Biztos vagyok benne, hogy amint lehetett, letekerték a motort, hogy a drága energiát valamikor máskorra tartogassák, de még így is könnyedén megnyerhették volna a versenyt, bármit is csináljanak stratégia terén.”

A brit csatorna kommentátorát meglepte a Mercedes komoly hátránya. Az időmérőn George Russell és Lewis Hamilton is nagyjából hat tizeddel voltak lemaradva, másnap pedig közel egy másodpercet kaptak körönként, Hamilton 50 másodperccel Verstappen után ért célba.