hero image

A stewardok elutasították a Verstappen és Perez elleni óvást!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Honfitársa szerint Ricciardo nem tér vissza a Forma-1-be

FORMA-1

A volt mérnökük szerint "gumibőr" kell ahhoz, hogy valaki elviselje a Ferrarinál rá nehezedő nyomást

FORMA-1

Alpine: az Aston Martin nagy formajavulása „mindenkit meglepett”

FORMA-1

Egy újabb F1-be vágyó csapatra derült fény, amely egyedi koncepcióval érkezne

Motorsport.hu
2022/05/30 15:28
A Red Bull megnyugodhat a Monacói Nagydíj után, ugyanis az FIA nem adott helyet a Ferrari óvásának, a Red Bull pilótái így megtarthatják pozícióikat.
Ajánlott Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

A Red Bull Racing kettős dobogós helyezése veszélybe került a Monacói Nagydíj után. A Ferrari óvást nyújtott be az FIA-hoz, azt állítva, hogy Max Verstappen és Sergio Perez is átlépte a vonalat a bokszutca elhagyásakor. A versenybizottság azonban úgy döntött, hogy mindkét óvást elutasítja.

Bár Charles Leclerc a pole pozícióból indult a versenyen, nem sikerült a dobogón végeznie. Perez stabil versenyt teljesített, és az első helyen végzett, míg mögötte Carlos Sainz és Verstappen következett.

A Ferrari ezt követően bejelentette, hogy az FIA-hoz fordul, hogy tisztázzák a Red Bull pilótáinak incidenseit. A stewardok azonban hamarosan megállapították, hogy Perez egyáltalán nem is lépte át a vonalat, így az óvásnak továbbá nem volt esélye, a Red Bull tehát megnyugodhat.

Verstappen is biztonságban van már. A holland valóban áthaladt a vonal egy szakaszán, de a versenyirányítás szerint a gumik nagyobbik része a biztonságos oldalon maradt. A holland így immáron kilenc ponttal vezet a bajnokságban a Ferrari versenyzője előtt.