Ismerős arc válthatja Mattia Binottót a Ferrari csapatfőnöki székében, amennyiben igaznak bizonyulnak a maranellóiakkal kapcsolatban mindig jól értesült Leo Turini információi.

A Ferrari pompásan kezdte a Forma-1 új korszakát, sokáig a bajnoki címért is versenyben voltak a Red Bull-lal. A szezon során azonban folyamatosan ütötték fel a fejüket a megbízhatósági problémák, és a stratégiai döntések is többször megkérdőjelezhetők voltak.

Leo Turini, a Ferrari ügyeivel kapcsolatban mindig jól értesült bennfentes olasz újságíró most a Formula Passionnek arról beszélt, hogy a Ferrari elnöke, John Elkann meglehetősen aggódik a Mercedes brazíliai teljesítményét látva.

Az abu dhabi szezonzáró előtt az olaszok 19 egységgel előzik meg az Ezüst Nyilakat a konstruktőri tabellán, azonban ha Lewis Hamiltonéknak valahogyan sikerül megelőzni a vörösöket, az jó eséllyel Mattia Binotto állásába kerülhet.

Turini szerint két fő jelöltje lehet a Ferrarinak, amennyiben tényleg megköszönik a jelenlegi csapatfőnök munkáját: az Alfa Romeót vezető Frederic Vasseur, valamint az az Antonella Coletta, aki jelenleg a Scuderia GT-programjának vezetője.

Az olasz újságíró azt is hozzáteszi, hogy jelenleg Vasseur az esélyesebb a posztra, aki nem mellesleg jó barátja Charles Leclerc menedzserének, Nicholas Todtnak is. Turini úgy véli, Binotto csak akkor folytathatja a munkáját, ha a felső vezetés teljes bizalmát élvezi.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL