hero image

A szimulátoros adatok szerint a Ferrari fejlesztés nélkül is esélyes Ausztráliában

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/04 15:31
Az olasz Motorsport információi szerint a maranellói istálló nem hoz fejlesztéseket az Albert Parkba. A szimulációk ugyanis azt mutatják, hogy a Ferrarinak versenyképesnek kell lennie a jelenlegi csomaggal.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A szimulációs rendszerek adatai azt mutatták, hogy az F1-75-ös továbbra is versenyképes lehet az első két futamon használt konfigurációval, természetesen apró módosításokkal, amelyekkel az autó beállításait a pályára szabják. Az említett forrás szerint az első komolyabb fejlesztési csomag bevetésére akkor kerül sor, amikor a Forma-1 Európába érkezik. Imolában és Barcelonában várhatóak a javítások.

A melbourne-i pályát egy picit átszabták, mivel két lassú kanyart megszüntettek, így az átlagsebesség jóval magasabb lesz az idei szezontól. Ezáltal sokkal könnyebbé válhat az előzés, hiszen Ausztrál Nagydíj korábbi versenyein ez volt a fő kritikapont.

A Ferrari 2022-es autójának a szimulátoron mutatott teljesítmény alapján jól kell mennie az Albert Parkban. A szimulációk azt mutatták, hogy a jelenlegi aerodinamikai csomagon nem kell változtatni. A csapat ezzel sokat nyerhet, mivel egy ismeretlen fejlesztési csomag rosszul is elsülhet. Akár hátrébb is kerülhetnek a sorrendben, nem beszélve a kidobott pénzről és fejlesztési pontokról.

Kevés az esélye annak, hogy a Mercedes Ausztráliában a Ferrarival és a Red Bull csapataival csatázzon. Az új melbourne-i pálya néhány hasonló tulajdonsággal rendelkezik, mint a bahreini. Ez véget vethet a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton lenyűgöző sorozatának. A brit pilótának a hibrid korszakban (2014 óta) minden futamon a pole pozícióból indulhatott Ausztráliában.