hero image

A tavalyi problémák után változtatnak az F1-es szaúdi pályán

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/03/01 15:33
A Forma-1-es Szaúdi Nagydíj szervezője bejelentették, kisebb változtatásokat eszközöltek a pályán a biztonság javítása érdekében – Dzsiddát tavaly sok kritika érte emiatt.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Tavaly a szezon utolsó előtti versenyét rendezhette a Forma-1-ben Szaúd-Arábia, ami a dzsiddai aszfaltcsík bemutatkozása volt a formulaautózás királykategóriában. A pálya idén is rendez versenyt, március 27-én, vagyis egy héttel a bahreini szezonnyitó után látogat a helyszínre az F1.

Dzsiddát sok kritika érte amiatt, hogy a kritikák szerint nem elég biztonságos a pálya, a szervezők pedig reagáltak a dologra, és kissé alakítottak rajta, hogy kevésbé legyen veszélyes a szaúdi versenyhétvége.

A legnagyobb változtatás az utolsó hajtűkanyart, a 27-est érinti, amit 1,5 méterrel kiszélesítenek, a jobb oldali szalagkorlátot pedig kijjebb helyezik, hogy több helye legyen lassulni az autóknak egy esetleges baleset esetén.

Emellett a 2-es, a 3-as, a 14-es és a 21-es kanyarnál is két méterrel kijjebb tolták a korlátokat, míg a 4-es, a 16-os, a 22-es és a 24-es kanyaroknál a versenyzőkkel folytatott beszélgetéseket követően úgy döntöttek, acéllemezeket helyeznek a betonkorlát köré.

A verseny kezdési időpontját pedig 30 perccel korábbra helyezik át, ami helyi idő szerint 20 órát, ami magyar idő szerint 18 órának felel meg, így innen nézve este 8 körül fog véget érni a közel 4 hét múlva érkező nagydíj.