hero image

A tavalyi problémák után változtatnak az F1-es szaúdi pályán

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/03/01 15:33
A Forma-1-es Szaúdi Nagydíj szervezője bejelentették, kisebb változtatásokat eszközöltek a pályán a biztonság javítása érdekében – Dzsiddát tavaly sok kritika érte emiatt.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Tavaly a szezon utolsó előtti versenyét rendezhette a Forma-1-ben Szaúd-Arábia, ami a dzsiddai aszfaltcsík bemutatkozása volt a formulaautózás királykategóriában. A pálya idén is rendez versenyt, március 27-én, vagyis egy héttel a bahreini szezonnyitó után látogat a helyszínre az F1.

Dzsiddát sok kritika érte amiatt, hogy a kritikák szerint nem elég biztonságos a pálya, a szervezők pedig reagáltak a dologra, és kissé alakítottak rajta, hogy kevésbé legyen veszélyes a szaúdi versenyhétvége.

A legnagyobb változtatás az utolsó hajtűkanyart, a 27-est érinti, amit 1,5 méterrel kiszélesítenek, a jobb oldali szalagkorlátot pedig kijjebb helyezik, hogy több helye legyen lassulni az autóknak egy esetleges baleset esetén.

Emellett a 2-es, a 3-as, a 14-es és a 21-es kanyarnál is két méterrel kijjebb tolták a korlátokat, míg a 4-es, a 16-os, a 22-es és a 24-es kanyaroknál a versenyzőkkel folytatott beszélgetéseket követően úgy döntöttek, acéllemezeket helyeznek a betonkorlát köré.

A verseny kezdési időpontját pedig 30 perccel korábbra helyezik át, ami helyi idő szerint 20 órát, ami magyar idő szerint 18 órának felel meg, így innen nézve este 8 körül fog véget érni a közel 4 hét múlva érkező nagydíj.