hero image
dppi

A teljes F1-es mezőny Senna-pólót viselt Imolában (videó)

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

FORMA-1

Bearman nagyon összetörte az autóját Imolában

Motorsport.hu
2024/05/16 20:08
Ayrton Senna előtt tisztelgett a Forma-1 mezőnye Imolában, és természetesen Roland Ratzenbergerről sem feledkeztek meg.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

Senna és Ratzenberger ugyanazon F1-es hétvégén hunytak el, 24 óra különbséggel. Mindketten halálos balesetet szenvedtek az 1994-es imolai hétvégén, kerek 30 évvel ezelőtt, de mai napig felfoghatatlan, ami velük történt. Mindketten fiatalon és tragikus hirtelenséggel hunytak el, a Forma-1 áldozatai.

Semmi előjele nem volt annak, hogy tragédia történhet, még csak az időjárási feltételek sem voltak mostohák. Arra pedig a legkisebb esély sem lehetett, hogy egy hétvégén két F1-es pilótát is elveszítenek. Utólag valószínűleg az lett volna a legjobb döntés, ha Ratzenberger halála után senki sem áll rajthoz.

Senna még gondolkozott is azon, hogy kihagyja a futamot, annyira hatása alá került az eseményeknek, de végül másképpen döntött. Talán még mindig élne, ha akkor a mezőny szünetet tart, vagy Senna nem gondolja meg magát, akit minden idők legjobb és legkülönlegesebb versenyzőjének tartanak.

A sors nem volt kegyes vele, sokat adott neki, de fiatalon ment el, még előtte állt az élet, csupán a 30-as éveiben járt. Imolában az aktuális F1-es mezőny már csütörtökön megemlékezett róla, és természetesen az osztrák zászló is előkerült Ratzenberger miatt, aki ugyancsak kiváló versenyző volt.