A Motorsport.com olasz kiadása szerint lehet, hogy a tervezettnél korábban, már a Miami Nagydíjon érkezni fog a Ferrari frissített motorja, ugyanis a maranellói márka úgy érzi, készen áll.

Mesébe illően indította az idényt a Scuderia Ferrari: jelenleg úgy tűnik, a kocsijuk minden pályán versenyképes tud lenni, most pedig újabb jó hír érkezett az olasz istálló háza tájáról.

Motorsport.com olasz kiadása arról ír, hogy a Ferrari új padlólemezzel fog versenyezni Imolában, amivel a delfinezést szüntetnék meg, míg a Miami Nagydíjon debütálhat a frissített hibrid résszel érkező erőforrás.

Ugyanis a hibrid egységre vonatkozó részek (az MGU-K, a generátor, az akkumulátor és a vezérlőegység) fejlesztését csak szeptemberben fagyasztják be a Forma-1-ben. Az eredeti tervek szerint csak Barcelonában debütált volna az új erőforrás, de a Ferrarinál úgy érzik, már Miamiban bevethetik.

A várakozások szerint ez a frissítés megbízhatóbbá teheti a Ferrari motorját, emellett pedig több motorerőt is használhat a Ferrari, valamint a két ügyfélcsapata, az Alfa Romeo és a Haas.

Eközben Charles Leclerc előnye a pontversenyben máris 34 pontos, amit szeretnének Verstappenhez képest 50 pont felettire növelni, hogy ezzel lehetőséget biztosítsanak egy esetleges kiesésre vagy egy negyedik motor behelyezésére anélkül, hogy az komoly mértékben hatással lenne a világbajnoki esélyeikre – tette hozzá a Motorsport.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL