Az AlphaTauri-pilóta Nyck de Vries arról beszélt, hogy a motorsportok világában folyamatosan mindenki a túlélésért küzd, és elfogadja az őt ért kritikákat.

Nyck de Vries a Forma-2-ben és a Formula E-ben is bajnoki címet szerzett, tavaly pedig Alex Albon helyére ugrott be a Williamsbe, és a monzai lehetőséget 2 pontra váltotta, ami közvetett módon AlphaTauri-üléshez juttatta a 28 éves versenyzőt.

A 2023-as szezon viszont nem indult mesésen a holland pilóta számára: csapattársa, Cunoda egy körön és versenytávon is jobban teljesít eddig nála, és 3 futam után 0 ponttal áll a pontverseny utolsó helyén.

A Formule1.nl-nek adott nyilatkozatában De Vries elismerte, nem lehet elégedett az eddigi szereplésével, azonban hozzátette:

„De az utóbbi két hétvégén előrelépést látok. Ha egy kicsit le vagy maradva, mint mi most, akkor mindennek össze kell állnia, és egyáltalán nem evidens, hogy minden a tervek szerint megy.”

De Vries sok kritikát is kapott a szezoneleji teljesítménye miatt, és el is fogadja, hogy lévén egy nagyon népszerű sportban versenyez, ez a munka ezzel jár:

„A kritika a Forma-1 velejárója, hiszen egy hatalmas platformról van szó. Mindenki nézi, mindenki szereti és mindenkinek joga van a kritikához, amit én tiszteletben is tartok.”

„Nem tudsz mindenkinek megfelelni – vannak szurkolóid és vannak, akik nem neked szurkolnak. De hiszek abban, hogy javulni fog a helyzetünk, és a csapattal együtt nagyon keményen dolgozunk ezen.”

„Ebben a világban folyamatos a nyomás, versenyzőként minden sorozatban mindig a túlélésért küzdesz. A motorsport világában egyszerűen sokkal többen pályáznak a helyekre, mint amennyi ülés van, így mindig van nyomás. De ez nem különbözik a pályafutásom eddigi részétől” – tette hozzá a holland.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL