hero image
Nico Rosberg // Twitter

A világ leggyorsabb elektromos autóját vette át Nico Rosberg (videó)

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2022/12/27 07:59
Az egyszeres F1-es világbajnok Nico Rosberg a YouTube-csatornájára töltött fel arról egy videót, hogy átvett egy közel 2000 lóerős, 416 km/órás végsebességgel rendelkező elektromos autót.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Nico Rosberg számára is emlékezetesen telik a karácsonyi időszak, ugyanis a Mercedesszel egy egyéni és három konstruktőri világbajnoki címet ünneplő német karácsony előtt vette át az elektromos szuperautóját.

A szóban forgó kocsi egy Rimac Nevera, amit Monacóban vett át. Az elektromos autó 1914 lóerős teljesítményre képes, 0-ról 100-ra pedig 1,97 másodperc alatt gyorsul fel, ami a szuperautók között is az élmezőnybe repíti a Neverát.

Ha ez még nem lenne elég, a járgány 412 km/órás végsebességre képes, amivel ebben a tekintetben világelső az elektromos autók között – persze nem is olcsó, 2 millió dollár felett lehet hozzájutni, ami átszámítva több mint 750 millió forint.

A lenti beágyazásban megtekinthető a videó, amit Rosberg a kocsiról készített, az pedig egyelőre nem világos, hogy megvásárolta-e az autót a német, vagy egy szponzortól kapta-e.