Lando Norris lassan már a Forma-1 rendszeres dobogósának hírében áll, Eddie Jordan szerint azonban a McLaren fiataljának hozzáállásában kell változásnak bekövetkeznie, ha a legfelső fok a célja.

Norris múlt hétvégén, Ausztráliában, karrierje 14. dobogós helyét szerezte, ezzel ő lett a Forma-1 azon versenyzője, aki a legtöbbször állhatott dobogón futamgyőzelem nélkül. Korábban kétszer is nagyon közel került azonban ahhoz, hogy ne erről legyen híres.

A 2021-es Olasz Nagydíjon csapattársa, Daniel Ricciardo mögött lett a második, ami azonban sokkal jobban fájhat neki, az a pár héttel későbbi Orosz Nagydíj vége, ahol túl későn váltott köztes esőgumikra az egyre jobban szakadó esőben, így Lewis Hamilton nyerte a versenyt.

A David Coultharddal közös Formula for Success podcastjukban Jordan kiemelte Norris vitathatatlan tehetségét és népszerűségét, de úgy érzi, a McLaren ifjoncának agresszívabban kell versenyeznie, ha meg akarja tenni az utolsó lépést a győzelem felé:

„Imádják őt. Egy jóképű fiú, a szülei is dögösek. Minden benne van, amit egy apa a fiától elvár. Nagyon jó példa, remekül viselkedik, tanult és tudja, hol a helye. Csak több csatát akarok tőle látni, erőszakosságot.”

„Nyerhetett volna egyet a 14 nagydíj közül: Egyet-kettőt talán. Több akciót, több harcot, igazi elszántságot akarok látni. Ha ez megvan... Emlékszünk, mi volt az, amiben Nigel Mansell kitűnt a tömegből? Szerinte mindenkit meg tudott volna verni, miközben a tehetséges sehol sem volt azokhoz képest, akiket rendre megvert.”

„Mentálisan, az elméjében senki sem tudta megelőzni és ez számított. Ezt a vad hitet akarom látni Landótól. Meg lennénk lepve, akár egy újabb brit világbajnokot is láthatnánk, mert ő van olyan jó.”

Jordan azonban felhívta a figyelmet rá, hogy Norrisnak a háta mögé is figyelnie kell, mert csapattársa, Oscar Piastri gyorsan kapaszkodik: „Vigyáznia kell. Vigyáznia kell, mert Oscar egyáltalán nem most jött le a falvédőről.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL