hero image
dppi

A volt F1-es-pilóta nem hagyta volna menni Vowlest

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/01/28 08:59
A volt Forma-1-es pilóta, Vitalij Petrov elmondta, a Mercedes helyében nem hagyta volna, hogy James Vowles a Williamshez szerződjön.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Két hete érkezett a bejelentés, hogy Vowles elhagyja a Mercedest és betölti a Williams megüresedett csapatfőnöki posztját, ahonnan Jost Capito tavaly decemberben távozott. Ezzel a brit mérnök több mint húsz év után távozik a Brackley-i csapat különböző neveken ismert kötelékéből.

Azonban a Mercedes rosszul sikerült 2022-es bajnokságát nézve Petrov, aki egy orosz futamon nyilatkozott, megkérdőjelezte, hogy jókor engedték-e el a főstratégát: „Most minden azon múlik, a Mercedes hogyan birkózik meg az autó problémáival és hogyan helyettesítenek egy ilyen embert. Őszintén, én sosem engedtem volna el.”

Petrov azonban jelezte, teljesen megérti Vowles döntését, aki egy nyolcszoros bajnokcsapatot hagy el új kihívást keresve: „Persze, megértem, hogy nem mindig lehetséges egy embert sokáig egy helyen tartani.”

„Vannak olyan alkalmazottak, akik egyszerűen új munkát keresnek, ez nem is mindig pénz kérdése. Vowles szempontjából is megértem a helyzetet.”