hero image

A Williams befektetői már az idén lecserélnék Latifit?

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/05/04 13:13
Miután 2021-ben úgy tűnt, hogy a Williams a középmezőny felé tarthat és ismét egy komoly pontszerző csapattá válhatnak, idén ismét minden rosszra fordult. Alexander Albonnak köszönhetően a csapat ugyan fontos pontokat szerzett, de Nicholas Latifi ülése elég kérdéses.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

A Williams négy futam után még mindig az utolsó helyen áll a konstruktőrök között, ami nem túl jó előjel az idei szezont tekintve. A csapathoz frissen igazoló Alexander Albon hiába hozza ki a maximumot az autóból, ugyanis Nicholas Latifi nem tud közel sem ilyen jól teljesíteni, így a csapat komoly bajban van.

Ralf Schumacher szerint a Williams sereghajtó szerepe részben Latifi gyenge teljesítményének köszönhető. A kanadai versenyző jelenleg a harmadik Forma-1-es szezonját tölti, de idén leginkább arról ismert, hogy a verseny döntő pillanataiban balesetbe kerül. Schumacher a Sky Deutschlandnak kifejtette, hogy a kanadainak meg kell mutatnia, mire képes, ha szeretne a csapatnál maradni.

„A Williams befektetői két erős pilótát akarnak az autóban. Albon nagyszerű munkát végez, és a különbség Latifihoz képest nagyon-nagyon nagy." Ha tehát a brit csapat befektetőin múlik, akkor Schumacher szerint lesz pilótacsere lesz, akár már szezon közben is.

„Sok izgalmas dolog történik most a Forma-1-ben, és ezek közül az egyik lehet egy idei versenyzőváltás". Schumacher egyelőre nem tudja, hogy ki lehet az utód, de van egy sejtése. „Piastri tökéletes választás lenne. Ha ő nem érdemli meg az ülést, akkor ki?" – tette fel a költői kérdést.