hero image
dppi

A Williams egy idő után már nem látta értelmét az idei autón dolgozni

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2022/12/30 20:29
A Williams Forma-1-es csapatának vezetői pozíciójából pár hete távozott Jost Capito elárulta, amint kiderült, hogy idén már utolsók lesznek, a 2023-as autó fejlesztésére álltak át.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

A Williams úgy döntött, nem fejleszti tovább 2022-es autóját, miután kiderült, hogy a mezőny többi részéhez képest túl nagy hátrányban vannak, Jost Capito volt csapatfőnök így abban reménykedik, hogy jövőre nagy lépést tehetnek előre, különben a valami nagy baj van a csapatnál.

A 2021-es konstruktőri nyolcadik helyet leszámítva a Williams helyzete drámai az elmúlt öt évben. A brit csapat idén is utolsó lett, hiába szerzett pontot Alexander Albon, Nicholas Latifi, sőt, még a beugrós Nyck de Vries is.

Capito az év végén elhagyja a csapatot és még nem tudni, hogy ki fogja őt követni. Még távozása előtt a Motorsport.comnak mondta el a csapatfőnök, hol siklottak ki a dolgok a csapat számára, például azzal, hogy túl korán leállították az FW22 fejlesztését.

„Amikor azt látjuk, hogy a kilencedik és nyolcadik helyezetthez képest túl nagy a lemaradás, nincs értelme tovább fejleszteni az idei autót, ugyanúgy utolsók lennénk és nem kezdhetnénk el időben a következőn dolgozni.”

„Szóval amikor rájöttünk, hogy a különbség akkora, hogy nem tudjuk behozni, egyből a 2023-as autón kezdtünk el dolgozni, nem sokkal azután, hogy Silverstone-ban egy komoly csomagot hoztunk rá” – mondta Capito.