hero image
dppi

A Williams leköszönő technikai igazgatója egy határozottabb Albont szeretne látni

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2022/12/31 09:14
Francois-Xavier Demaison szerint a thaiföldi-brit versenyző időnként túlzottan kedves a pályán kívüli eligazítások során és néha sokkal határozottabbnak kellene lennie, hogy elősegítse a csapat fejlődését.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

Alex Albon a 2021-es idényt a Red Bull tartalékversenyzőjeként töltötte, de idén a Williams új esélyt adott neki és visszatérhetett a rajtrácsra. A megszavazott bizalmat meg is hálálta, hiszen remek teljesítményt nyújtva több pontot is szerzett a grove-i alakulatnak.

Az elmúlt napok egyik legnagyobb meglepetését okozva Jost Capito csapatfőnök és Francois-Xavier Demaison technikai igazgató is távozott a brit istálló éléről, ám utóbbi még korábban arról beszélt, hogy Albon tapasztalata segített a csapatnak jó irányba haladni, de van, amiben még fejlődnie kell.

„Nagyon nagy segítség volt számunkra, hiszen nekünk, mérnököknek szükségünk van a versenyzők visszajelzésére, hogy irányt mutassanak nekünk az autó fejlesztésében“ - nyilatkozta Demaison a médiának.

„A tapasztalata megmutatta nekünk a helyes irányt“ - tette hozzá a francia, aki azonban úgy látja, a thaiföldi-britnek kell még néhány területen fejlődnie.

„Alex egy nagyon kedves ember, néha túlságosan is kedves. Kicsit keményebbnek kell lennie a csapattal és egy kicsit jobban kell motiválnia minket. Persze, ilyen a természete, amikor az autóban ül, kellőképpen agresszív, de az eligazításokon kicsit határozottabbnak kell lennie.“

„Minden nap mondtam neki, hogy ha világbajnok szeretne lenni, ebben változnia kell“ - tette hozzá Demaison.