hero image

A Williams nem vágja ki szezon közben Latifit

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/05/10 13:17
Oscar Piastrinak legalább a 2023-as idény kezdetéig várnia kell a bemutatkozásra a száguldó cirkuszban, miután a pletykák ellenére nem szabadul fel idejekorán ülés a Williamsnél.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Nicholas Latifi teljesítménye finoman fogalmazva sem meggyőző az F1-ben, a kanadai az új idény elején továbbra is hibát hibára halmoz, miközben csapattársa, Alexander Albon egyre stabilabbnak látszik.

Nem véletlenül merültek fel olyan pletykák a grove-i alakulattal kapcsolatban, hogy akár már a 2022-es szezon közben megválhatnak Latifitől és a helyére az Alpine tartalékosát, az F3-as és F2-es bajnok Oscar Piastrit ültetnék.

Jost Capito a német Sport1-nek nyilatkozva öntött tiszta vizet a pohárba és kényszerült ismét megvédeni a kanadait. „Mindkét versenyzőnket élő szerződés köti hozzánk, amit tiszteletben tartunk“ - szögezte le a német.

„Nicholas csak egy kicsivel volt lassabb a Miami Nagydíj kvalifikációján, mint Alex, csak még egy kis időre van szüksége, hogy megszokja az új autót“ - tette hozzá a Williams csapatfőnöke.

„Teljes mértékben támogatjuk őt, egyelőre szóba sem került, hogy változtatnánk a pilótapárosunkon a szezon során“ - jelentette ki Capito, ezzel együtt Latifi nyaka körül valóban egyre inkább szorulhat a hurok.

Piastri egyelőre türelmesen várja, hogy lehetőséget kapjon a királykategóriában, és azzal a Williams főnöke is egyetért, hogy valóban megérdemelne egy helyet akár a csapatnál is. „Biztos vagyok benne, hogy a következő idényt már a Forma-1-ben kezdi meg“ - tette hozzá a német szakember.