hero image
dppi

A Williams reagált a Porschéval kapcsolatos F1-es pletykákra

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2023/01/16 18:59
A Williams úgy döntött, elejét veszi a pletykaáradatnak, miután a mai nap folyamán összeboronálták őket a Porschéval, akikről még mindig nem lehet egyértelműen tudni, hogy 2026-tól belépnek-e a sorozatba vagy sem.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

Az egész hírverés középpontjában az állt, hogy a Porsche hétfőn teljes egészében kiürítette a Formula E-s Instagram fiókját, és feltettek egy rejtélyes videót, melyben az állt, hogy bejelentenek valami nagy dolgot.

Egyesek valamiért arra következtettek ebből, hogy talán a Williams felvásárlását jelentik be, miután felröppentek olyan hírek, hogy a Dorilton eladná az istállót. A grove-i alakulat pedig ezek után jobbnak látta tisztázni a helyzetet, és elmondták, hogy a gárda nem eladó.

„A pletykák, miszerint a Williams Racing eladó, pontatlanok. Ettől függetlenül nyitottak vagyunk a beszélgetésre az esetleges motorbeszállítókkal 2026 kapcsán, amikor megérkeznek majd az új szabályok” – mondta a csapat szóvivője.

„Eközben viszont elégedettek vagyunk a jelenlegi mercedeses partnerségünkkel, és nagyra értékeljük az erőfeszítéseiket.” Ezek alapján tehát egyelőre még nincs mit bejelenteniük, viszont egyértelműen és határozottan mégsem zárták ki a Porsche érkezését.

Könnyen előfordulhat tehát, hogy esetleg 2026-tól valóban összeálljon ez a partnerség, csak ezt még nem most akarják elmondani a nagyvilágnak.

A Williams cáfolata után azonban arra is fény derült, hogy mi volt a Porsche „nagy” híre. Kiderült, hogy az eddigi FE-s csatornájuk átalakul, és most már az összes nagy motorsportos projektjüknek ugyanaz az Instagram-oldal ad majd otthont, tehát az FE mellé csatlakozik a hosszútávú versenyzésben szereplő istállójuk, illetve az esportdivíziójuk is, így egy helyen lehet majd követni a legfontosabb történéseket velük kapcsolatban.