hero image

A Williams tagadja Piastri és a Renault érkezését – egyelőre

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

FORMA-1

Fontos bejelentés érkezett a magyarországi MotoGP-közvetítésekről

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött a rajtnál Abu Dhabiban, de elhagyta a pályát (videó)

Motorsport.hu
2022/06/19 13:25
Az utóbbi időben egyre hangosabbak azok a pletykák, miszerint Oscar Piastri 2023-ban a Williams pilótája lehet, az Alpine-nal kötött egyezség részeként pedig a csapat Renault-motorokra válthat. Jost Capito csapatfőnök viszont puszta spekulációnak nevezte ezeket.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A pletykáknak egyébként azért is lehet valóságalapja, mert a Renault már régóta szeretne egy partnercsapatot, hogy többet hozhasson ki a motorjaiból, ráadásul szó van arról is, hogy a Mercedes talán megválna egyik ügyfelétől, mert pénzügyileg nem éri meg nekik, hogy három istállónak is szállítanak hajtóegységeket.

A „motorcserét” pedig papíron össze lehetne hozni Piastri leigazolásával, akit az Alpine kölcsönadhatna a Williamsnek, amennyiben máshol nem találnak a tavalyi F2-es bajnok számára ülést.

Most azonban a német Sky-nak Jost Capito igyekezett egyértelművé tenni, hogy egyelőre semmilyen hasonló változás nincsen tervben náluk, bár azt elismerte, hogy Piastri valóban egy érdekes versenyző.

Ha viszont valóban jönne egy pilótacsere, akkor nyilván Nicholas Latifinek kéne távoznia, aki idén eddig jelentősen elmarad Alex Albontól, és a média is egyre gyakrabban hangoztatja, hogy a kanadai számára nem lesz folytatás, sőt, talán a mostani nagydíj lehet pályafutása utolsó bevetése.

„Egyáltalán nem ez a helyzet! Nincs más tervünk, minthogy a szezont a mostani két pilótával fejezzük be. Oscar persze érdekes lehet mindenki számára, akinek van üres helye, ehhez kétség sem férhet” – mondta Capito, aki viszont ezen szavaival mégsem zárta ki teljesen, hogy 2023-ban ne történhetne valamilyen változás.

Ami pedig a renault-s témát illeti: „Ezek mind csak spekulációk jelenleg. Szerződésünk van a Mercedesszel 2025-ig. 2026-ban pedig új szabályok jönnek. Addig még rengeteg víz fog lefolyni a Rajnán” – nyilatkozta a német.

Egyelőre tehát tagadnak a grove-i istállónál, de az F1-ben jól tudjuk, hogy nem zörög a haraszt, ha… Az a Rajnán lefolyó sok víz pedig még sok mindent sodorhat magával, akár már 2023-ra.