A Forma–1 mezőnyében 2007 után lesz ismét állandó jelleggel amerikai versenyző, hiszen Logan Sargeant lehetőséget kapott a Williamstől a debütálásra. Ahogy pedig azt az új pilótáknál már megszokhattuk, most ő is kiválasztotta, hogy milyen rajtszámmal fog indulni.

Sargeant pedig a 2-es mellett tette le a voksát, amelyet legutóbb az Aston Martin mostani tartalékversenyzője, Stoffel Vandoorne használt a királykategóriában, amikor 2017-ben és ’18-ban a McLarennél versenyzett.

A fiatal amerikai tehetség a korábbi FP1-es beugrásai alkalmával a 45-össel ment a Williamsnél, miközben az idei F2-es szezonban a 6-ost használta. Amikor pár hete megkérdezték őt, hogy már tudja-e, milyen rajtszámmal fog versenyezni, Sargeant elismerte, hogy még nem, hiszen átnézte az elérhető számok listáját, de még egyik sem keltette fel igazán az érdeklődését.

Most azonban már ez a probléma is megoldódott, Sargeant pedig egy olyan számot választott, mellyel korábban sikeres tudott lenni a kisebb kategóriákban. Azt viszont bevallotta, hogy az a rajtszám, amelyet eredetileg szeretett volna, nem elérhető jelenleg.

„Korábban a Formula Renault-ban mentem a 2-essel, és akkor egészen jó szezonom volt. Valójában a 3-as az én számom, de az már nem elérhető [Daniel Ricciardo használja], szóval arra gondoltam, miért ne választanék egy győztes rajtszámot a múltból az F1-es debütáláshoz.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL