hero image

Akkor sem indulhatna Mazepin a Brit Nagydíjon, ha nem rúgja ki a Haas

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/03/02 13:27
Nyikita Mazepin napjai minden bizonnyal meg vannak számlálva a Haasnál, miután világossá vált, hogy a Brit Nagydíjon a brit motorsport szövetség döntésének értelmében már biztosan nem indulhat majd.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Az FIA az IOC iránymutatásával ellentétesen nem tiltotta ki az alájuk tartozó versenysorozatokból az orosz versenyzőket – így a nemzeti szervezetek a maguk kezébe vették az ügyet.

A Motorsport UK, a brit motorsport szövetség pedig hivatalosan be is jelentette, hogy nem engedélyezik, hogy olyan pilóták vegyenek részt az általuk szervezett versenyeken, akiknek a versenyzői engedélyét Oroszország bocsájtja ki.

Mazepinnek így szűkös idő alatt kéne találnia egy másik országot, akik átvennék a licencét az orosz szövetségtől, de a jelenlegi körülmények között, amelyben az is valószínűtlennek tűnik, hogy egy a megfelelő vízumok nélkül beengednék az országba, erre igen csekély esély van.

Minden bizonnyal távozik a Haastól az Uralkali is, akik finanszírozzák Mazepin ülését, hiszen az FIA az orosz zászló színeinek megjelenítését azért betiltotta, és a most kezdődött F2-es teszten a Hitech GP – ahol szintén résztulajdonos volt az orosz cég, már ismét teljesen független alakulatként gurult a pályára.