hero image
dppi

Albon a két Red Bull között a Mexikói Nagydíj első szabadedzésén!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

FORMA-1

Ilyen divatosan jelent meg Lewis Hamilton a Bahreini Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es második szabadedzésről Bahreinből

Motorsport.hu
2023/10/27 20:50
Max Verstappen nyerte a Forma-1 Mexikói Nagydíjának első szabadedzését a Williams pilótája, Alex Albon előtt, aki egy tizeden belül volt hozzá képest, míg a harmadik helyen Sergio Perez végzett.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

A Mexikói Nagydíj szabadedzésén számos új nevet tanulhattunk meg, mivel szerepet kapott Oliver Bearman (Haas), Theo Pourchaire (Alfa Romeo), Frederik Vesti (Mercedes), Isack Hadjar (AlphaTauri) és Jack Doohan (Alpine) is.

Nem indult azonban jól nekik az edzés, Pourchaire már az első körén a fékre panaszkodott és bár később kétszer is visszatért a pályára, újra előjött a gond, ahogy Isack Hadjarnak sem ment minden simán.

A "profiknál" sem ment minden simán azonban, Leclerc és Norris is furcsaságokat észlelt a motort illetően, míg Sainz Ferrarija vészüzemmódba kapcsolt, hidraulikai hibát sejtett a spanyol és ki is kellett állnia, hogy szereljék az autót.

Az idők tekintetében Verstappen viszonylag gyorsan átvette az irányítást, azonban mögötte nagyon jól tartotta magát a Williamsszel Alex Albon, aki fél óra után ugyanazzal a keverékkel csak négy ezredre volt a világbajnoktól.

A gyakorlás második felében indultak el az időmérős szituációk és itt sem volt túl sok változás, Verstappen volt továbbra is a leggyorsabb és meglepetésre Albon tudta vele tartani leginkább a lépést, egy tizedre volt mögötte.

A végén még Sainz is visszatért a megjavított Ferrarival, míg kiderült, hogy Pourchaire edzésének a fékelektronika hibája miatt vége, az újoncok közül Bearman tudta a leggyorsabb időt autózni.

Verstappen és Albon mögé a hazaiak hőse, Sergio Perez végzett, mögöttük a két McLaren és a Ferrarik tűnnek még erősnek, míg a Mercedes és az Aston Martin ezúttal sem igazán találják a tempót.