A Brit Nagydíj elképesztően izgalmasan alakult, de mielőtt sor kerülhetett volna a nagy csatákra, a futam elején még mindenki visszatartott lélegzettel figyelte, hogy mi történt Csou Kuan-jüvel és Alexander Albonnal.

A silverstone-i viadal egy komoly bukással vette kezdetét, hiszen az Alfát vezető Csou autója nagy tempónál felborult, miután ütést kapott George Russelltől, majd pedig hosszú métereken át fejjel lefelé csúszott, mielőtt a gumifalon is átugorva majdnem a nézők között kötött ki.

Miközben a legtöbben érthető módon a kínai újonc egészsége miatt aggódtak, egy picivel hátrébb Albon is hatalmas ütéseket kapott. A Williams pilótáját Sebastian Vettel találta el hátulról, miután mindenki hirtelen befékezett Csou incidense miatt, ezért Albon előbb a célegyenes falának csapódott, majd visszapattanva ketten is belehajtottak még.

A Williams ezek után a bukótérben állt meg, és egy ideig nem voltunk biztosak benne, hogy a brit-thai jól van-e egyáltalán. Egy belső kamerás felvételből azonban kiderült, hogy ő nem is feltétlenül ezzel foglalkozott közvetlenül a balesetet követően.

A lentebb megtalálható videón ugyanis az látható, ahogyan Albon arra kéri a hozzá odasiető FIA-alkalmazottakat, hogy ne vele foglalkozzanak, hanem menjenek egyből oda a gumifal mögé beesett Alfa Romeóhoz, amelyben Csou ült.

Később szerencsére aztán kiderült, hogy mindkét versenyző komolyabb sérülések nélkül megúszta a horrorisztikus esetet, bár érdekes módon éppen Albon volt az, akit tovább kellett vizsgálni, de a Williams vasárnap este közleményben tudatta, hogy versenyzője rendben van, nem találtak nála problémát.

„Nagyon örülök, hogy mindenki más rendben van az első körös balesetben érintettek közül. Köszönet a pályán lévő orvosi csapatnak, valamint a Coventry Kórháznak. Kár, hogy a futamunk már azelőtt véget ért, hogy elindult volna, de már teljes erővel Ausztriára fókuszálunk. Jöhet is a következő” – olvashatók Albon szavai a Williams Twitterén.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL