hero image

Albon cáfolta a verstappenes mítoszt: „Nem én voltam!”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/03/07 13:30
Miközben sokan azt gondolták, Alexander Albon ordított bele Max Verstappen rádiójába a világbajnoki sikert követően, a brit-thai pilóta cáfolta a dolgot.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Az Abu-Dzabi Nagydíj leintésekor hallani lehetett, hogy valaki belekiabál Max Verstappen csapatrádiójába, miután a holland versenyző megnyerte a 2021-es Forma-1-es világbajnoki címet, sokan pedig azt gondolták, hogy ez Alex Albon volt, aki akkor az istálló teszt- és tartalékversenyzője volt.

Ezt a mítoszt maga a brit-thai versenyző cáfolta, aki tisztában van vele, hogy sokan azt hitték, ő volt, de valójában Verstappen versenymérnöke, Gianpiero Lambiase, azaz GP fejezte ki ordítással az örömét. Albon így nyilatkozott erről:

„Igen, tudok róla, hogy sokak szerint én voltam, de valójában nem én voltam! Csak arról van szó, hogy ha GP kiabál, akkor a jelek szerint úgy hangzik, mintha én kiabálnék. Nagyon boldog voltam én is, de ilyenkor nem tudok kapcsolatba lépni Maxszal a rádión keresztül. Szóval GP kiabált bele a rádióba, nem én.”

„Egy nappal később aztán beszéltem erről GP-vel. Megkérdeztem tőle, tudja-e, hogy mindenki azt hiszi, én kiabáltam a rádióba. Ő nem tudta, pedig néhány csapattagunk is azt gondolta, hogy én voltam!”

„Én pedig azt mondtam nekik, hogy srácok, tényleg azt gondoljátok, hogy a headsetemmel kapcsolatba tudok lépni Maxszal? Természetesen nem. Mégis hogy gondoltátok ezt? Éppen eszek egy szendvicset a motorhome-ban, aztán megnyomok egy gombot a rádión?” – viccelt Albon.

„Tehát nem, bár nagyon boldog voltam Max győzelme miatt, és én is ünnepeltem, mint bárki más a csapaton belül, de nem én kiabáltam bele a rádióba” – magyarázta Albon a GP Racingnek.