hero image

Albon ezt várja új csapattársától, Sargeanttől 2023-ban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2023/01/09 09:14
A Williams versenyzője, Alexander Albon kifejtette, milyen együttműködésre számít újdonsült márkatársával, Logan Sargeanttel, és hogy a csapata miként tudott volna már 2022-ben is jobban teljesíteni.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

A grove-i alakulat egyáltalán nincs könnyű helyzetben a 2023-as idény megkezdése előtt. Tavaly az utolsó, tizedik helyen zárták a bajnokságot, az év végén pedig elveszítették a csapatfőnöküket és technikai vezetőjüket is.

Emellett Albon mellé újoncként megérkezett az amerikai Sargeant, akinek vélhetően azért időbe fog telni, mire fölveszi majd a királykategória fonalát. Ettől függetlenül biztosan fontos szerep hárul majd a két versenyzőre, akiknek egymással is jól kell tudniuk dolgozni, ha előrébb akarják lendíteni a Williamst.

„Azt szeretném, hogy összedolgozzunk, ezzel gyorsítva a fejlődést. Ennek érdekében pedig Logant is minél hamarabb fel kell hozni egy adott szintre, hogy visszajelzéseket adhasson, és előremozdíthassa a csapatot azokon a területeken, ahol erre szükség van” – nyilatkozta Albon.

„Ha két ember ugyanazon célért dolgozik, akkor az remek összhangot teremt. A csapatok remek dinamikát tudnak kiépíteni, ha mindenki ugyanabba az irányba húz.”

Mivel a brit-thai egy többéves megállapodást kötött jelenlegi munkaadójával, így van ideje más dolgokra is fókuszálni, és jobban tudja nézni az összképet is. „A legtöbb időmet eddig a túlélésre vagy a teljesítmény hajszolására fordítottam.”

„Most azonban, hogy már megvan ez a fajta stabilitás, jobban tudok koncentrálni a jövőre, és arra, hogy miként lehetne előremozdítani az istállót. Mely területeken kell a leginkább fejlesztenünk?”

Ahogyan azt a korábbi csapatfőnök, Jost Capito is elmondta, a 2022-es autó fejlesztését már hamar leállították, amikor észlelték, hogy nem fognak tudni elmozdulni a tizedik pozícióból. Albon viszont ennek ellenére is hiszi, hogy az „sokkal gyorsabb” is lehetett volna, ha megoldják az egyensúlybéli problémáikat.

„Trükkös dolog ez, mert az autó jóval gyorsabb is tudna lenni a megfelelő egyensúllyal. A teljesítmény terén eléggé be voltunk határolva, mert gondjaink voltak egyes területeken. Bizonyos pályák, mint Brazília vagy Mexikó, gondot okoztak.”

„Én viszont pontosan tudom, hogy mit kell tennünk az autón. Nincsen könnyű megoldás, amikor csak azt mondjuk, ez és ez kell, aztán meg is van. Sok korrelációnak kell helyesnek lennie. Sok eltérő részleg van a gyárban, melyeknek együtt kell húzniuk a helyes irányba. A tél folyamán pedig ez lesz a célunk” – zárta gondolatát Albon.