A Williams versenyzője szerint a beállítások változtatgatásával sem tudnak többet kifacsarni az autóból.

Alexander Albon a Racingnews365-nek adott interjújában több kulcsfontosságú pontot is kiemelt a csapat helyzetével és a lehetséges fejlesztésekkel kapcsolatban, ám szavaiból az derült ki, hogy nem igazán bizakodó a jelenlegi helyzettel kapcsolatban.

Albon hangsúlyozta, hogy a csapat tavaly nagy áldozatokat hozott az autó fejlesztése terén, hogy az idei változatra koncentrálhasson, ám ezeknek egyelőre semmi jele nem látszik.

"Mindenki számára egyértelmű volt, hogy a tavalyi szezonban sok mindent feláldoztunk azért, hogy az idei autóra koncentráljunk, ám ennek ellenére is jól látható különbségek vannak az ötödik és hatodik legerősebb autók között a pályán. A legzavaróbb az, hogy az autó teljesítménye nem megfelelő", mondta.

"Nem hiszem, hogy olyan autónk lenne, aminél pusztán a beállítások változtatgatásával tudunk javítani a köridőkön. Vannak dolgok, amiken tudunk változtatni, de ezek leginkább csak a leszorítóerő szintjét és hasonló dolgokat érintik, nem olyan dolgokat, amik érezhető különbséget jelentenének a köridőkben", folytatta, majd hozzátette, véleménye szerint a csapatnak sokkal jobb pozícióban kellene lennie.

Elszalasztott lehetőség az Ausztrál Nagydíjon

Az elszalasztott lehetőségekre reflektálva Albon megemlítette az Ausztrál Nagydíjat is, és elmondta, amikor három topcsapat versenyzője is kiesik egy versenyen, az esélyt ad a többieknek, hogy kihasználják ezt a lehetőséget, amit a Williams azonban nem tudott megtenni, ezt pedig kicsit nehéz volt megemésztenie.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL