Alexander Albon ismét nagyon elemében volt a Williams volánja mögött, hiszen a melbourne-i időmérő edzésen az előkelő nyolcadik helyet tudta megszerezni, ami erős helyzetbe hozza őt a vasárnapi viadalra.

A brit-thai versenyző az egész időmérő során szárnyalt, és sikerült bejutnia a Q3-ba is, ahol az 1:17,609-es időeredménye végül a nyolcadik helyre volt elegendő, ami egyébként a Williams legjobb kvalifikációs eredménye George Russell 2021-es spái második helye óta.

Ezek után nem meglepő, hogy Albon büszkén állt ki a riporterek elé: „Még mindig az adrenalin hatása alatt vagyok egy kicsit, de rendkívül boldog vagyok. Egész hétvégén jók voltunk. Dzsiddában nem sikerült működésre bírni a gumikat, itt viszont igen. A gumik jelentenek mindent. Amikor működnek, az remek érzés.”

„Úgy mentünk el az előző helyszínről, hogy csalódottak voltunk, mivel érzésünk szerint komoly potenciál volt az autóban. Ez a hétvége pedig egészen hasonló. A pálya, a hűvösebb időjárás és a városi helyszín sima aszfalttal. Keményen dolgoztunk, előálltunk egy jó tervvel a hétvégére, és véghez is vittük… Ez egy igazán sima időmérő volt, hibák nélkül.”

„Elképesztő munkát végzett a csapat, mindenki, szóval nagyon különleges. Csak pár tizedre voltunk a Ferrariktól, ami izgalmas.” Ezek után pedig nem is lehet kérdés, mi lesz a vasárnapi céljuk, főleg azok után, hogy Albon már tavaly is hatalmasat ment Ausztráliában, amikor a mezőny végéről tudott pontszerző lenni egy extrém taktikával.

„Elérhető a pontszerzés. Néhány embert leszámítva senki sem ment rendes versenyszimulációt, szóval kissé ismeretlen még minden. Reálisan nézve jó lenne magunk elé is figyelni fél szemmel, de mögöttünk is gyors autók vannak. Tavaly viszont már megmutattuk, hiszen a 20. helyről lettem pontszerző, tehát miért ne lehetnénk megint?”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL