hero image

Albon: Nem érezheted magad jól Verstappen csapattársaként

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2022/04/30 13:37
Alexander Albon a Beyond The Grid F1 Podcastben tekintett vissza arra az időszakra, amikor Max Verstappen csapattársa volt. A regnáló világbajnokot Marc Marquezhez hasonlítja, és azt is látja, hogy Sergio Perez is küzd a holland gyorsaságával.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

Albon mindössze fél év után a Toro Rossónál kapott lehetőséget a Red Bull Racingnél. A thaiföldi pilóta Pierre Gasly helyére került, aki fél év alatt kudarcot vallott Max Verstappen csapattársaként. Alex végül másfél évet kapott a Red Bullnál, hogy aztán Pereznek adjanak lehetőséget. Arra a kérdésre, hogy mitől olyan nehéz Verstappen csapattársaként, egyértelmű választ adott.

„Furcsa összehasonlítás, de ha valaki a MotoGP-t nézi, gondoljon Marc Marquezre. Maxnak van egy nagyon sajátos vezetési stílusa, ami működik is, és gyors, de nem a legkönnyebben követhető, és ha az a srác jól megy, akkor a csapatnak nincs oka arra, hogy eltérjen valami más irányba" - mondta a thaiföldi a Forma-1-es podcastben.

Albon szerint Verstappen legfőbb vágya, hogy erős legyen az autó tapadása az első tengelyen. Albon hasonlít ebben a hollandre, de Max egy fokkal szélsőségesebb, ezért Albon számára lehetetlen követni a példáját. A thaiföldi most a Williamsnél versenyez, és ott ismét ő az a pilóta, aki a több tapadást szorgalmazza.

Albon szerint azonban nem ő az egyetlen, akinek nehéz lenne boldogulnia Verstappen mellett. Sőt, Perez is küszködik még a csapattársával szemben. „Csapattársként nem érezheted jól magad mellette, erre már Checo is rájött. Checo remek munkát végez, de Maxot nehéz követni a többieknek''.

Míg olyan pilótákat, mint Fernando Alonso és Michael Schumacher, a múltban politikai játszmákkal vádoltak a csapaton belül, Verstappen esetében erről szó sincs. „Egyáltalán nem. Nagy önbizalma van, és olyan helyzetben van, ahol nincs szüksége politizálásra, ő a pályán beszél. Az emberek arrogánsnak látják őt, de én egyáltalán nem így gondolom. Szerintem nagyon elszánt, nagyon éhes és biztos magában" - zárta a Williams versenyzője.