hero image

Albon: nincs szükségünk fejlesztésekre, csak pirosra kell festenem a hajam

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2022/05/09 14:11
Alexander Albon erőn felül teljesít a Williams-szel a 2022-es Forma-1-es szezonban, Melbourne-ben megszerezte a grove-i alakulat első pontjait, Miamiban pedig még kettőt tett a közösbe.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

A thaiföldi-brit extrém, piros színű hajviselettel jelent meg Floridában a szezon ötödik versenyhétvégéjén és bár az időmérő edzés nem sikerült jól számára a Miami Nagydíjon, a versenytempója megint jónak bizonyult. 

Albon a tizedik helyen ért célba, ám Fernando Alonso büntetésének köszönhetően a hivatalos végeredmény szerint a kilencedik helyen zárt. A Williams pilótája szerint ez nem csoda, hiszen már tudja a siker titkos receptjét.

A versenyző a melbourne-i hétvége előtt egy thaiföldi árvaházat látogatott meg, ahol piros tincseket festettek a hajába, ezután szerezte meg a csapat első pontját. Imolában aztán eltűnt a vörös festés és a pontok sem jöttek.

„Nincs szükségünk fejlesztésekre, csak pirosra kell festenem a hajam“ - mondta a leintés után a Sky-nak nevetve, hozzátéve, hogy egy fogadást is kötött a csapatával.

„Megegyeztünk, hogy az egész csapat vörösre festi a haját, ha ezen a hétvégén pontszerző helyen végzek, de amikor a verseny után bementem a technikai szobába, hirtelen mindenki visszakozott, mondván, ők arra értették, ha dobogóra állok“ - tette hozzá.

„Nagyon boldog vagyok, de ha az egész hétvégét vesszük górcső alá, kevésbé meglepetés a pontszerzés, mint Melbourne-ben. Az edzéseken folyamatosan az első tíz közelében voltunk, a tempónk is megvolt. Persze, szerencsénk volt az előttünk történő néhány balesettel, de ott voltunk és kihasználtuk a lehetőséget“ - fogalmazott Albon.