Alex Albon elmondta, nem akarja sietősen elkötelezni magát a Forma-1-ben a Williamsnél, mivel fontosnak tartja, hogy a lehetőségeit nyitva hagyja 2025-re.

A Thai versenyzőnek a következő szezon végéig él a szerződése a Williamsnél és többször is hangoztatta, hogy a grove-i csapat előtt fényes jövő áll az új csapatfőnök, James Vowles kezei között. Azonban Albon az előző versenyeken nyújtott remek formája miatt egyre több csapat, köztük a 2025-re még üres ülésekkel rendelkező Red Bull és a Ferrari számára is célponttá vált.

Albon tisztában van azzal, hogy egyre többen érdeklődnek iránta és elmondása szerint ezért vár ki a következő szezonig, hogy lássa, milyen lehetőségek nyílhatnak meg előtte. A Motorsport.com kérdésére, miszerint boldogan vár-e a döntéssel a Williamsszel való szerződéshosszabbításról, így felelt: „Eléggé bítom magamban, hogy nyitva tartsam a dolgokat.”

Albon élvezi visszatérését a Williams színeiben és semmi mást nem szeretne jobban, mint látni a csapatot visszakapaszkodni a rajtrács elejére. Azonban azt is tudja, hogy karrierje órája ketyeg és nem várhat örökké, ha futamokat akar nyerni:

„Van egy egyensúly itt. Teljesen őszintén, szeretném látni ezt a csapatot előretörni és az egyik oka akarok lenni annak, hogy előretörnek. Szerintem az, amilyen ütemben fejlődünk és az, amit a színfalak mögött látok, nagyszerű. Amíg a szerződésem lejár, addig teljesen el vagyok feléjük kötelezve.”

„Viszont 27 éves vagyok. Bár nem vagyok fiatal, de azért még öreg sem, és úgy érzem, pont a jó részében vagyok a karrieremnek. Egy év múlva 28 éves leszek, aztán 29, majd jön a 30. Meg akarom adni magamnak az esélyt, hogy dobogós helyekért, futamgyőzelmekért harcoljak. Az egész azon fog múlni, hogy ha eljön az ideje, ez a csapat lesz-e az, ahol ezt megtehetem.”

A Williams nagy léptekkel fejleszti 2023-as Forma-1-es autóját, kifejezetten leszorítóerőből tudtak sokat generálni és bár a nagyobb lépéseknek 2024-ig várnia kell, Albon úgy érzi, jó eséllyel komoly időt nyerhetnek, ha az autó egyes alapvető hiányosságait, melyek már évek óta ott vannak a Williams autóiban, ki tudják küszöbölni:

„Szerintem nagy lehetőség előtt állunk, mert jönnek az eredmények és úgy hisszük, ha megoldjuk az alapvető problémákat, még nagyobb bennünk a potenciál. Már van leszorítóerő az autón, talán kicsit kevesebb, mint az élcsapatokén, de így is vannak kanyarok, ahol nem lehet a limiten autóznunk végig, mert korlátokba ütközünk. Ha ez megszűnik, a csapat teljesebb lesz.”

„Ugyanakkor bár ez nagyon könnyűnek hangzik, ezek a korlátok legalább öt-hat éve ott vannak az autóban, szóval meg kell oldanunk. Úgy érzem, most van a legnagyobb esélyünk arra, hogy leszámoljunk velük. Lehet, hogy teljesen nem fogjuk kijavítani, de jó lépést fogunk tenni felé.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL