hero image

Albon: Russell az első a fiatal britek közül, aki „nagy lépést tett előre”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/06/28 14:13
A George Russell-lel és Lando Norrisszal a ranglétrát végigjáró Alex Albon elmondta, hogy szerinte a Mercedes pilótája az első a hármasukból, aki „nagy lépést tett előre”.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A már gokartos időkben is egymás ellen versenyző Albon, Russell és Norris jól ismerik egymást. A trió eddigi legkomolyabb csatáját a 2018-as szezon hozta, amikor ők hárman küzdöttek az F2-es bajnoki címért.

Az az idény végül Russell elsőségét hozta Norris és Albon előtt, de a következő évben már mindhárman az F1-ben folytathatták útjukat. Ezt követően Albon volt az, aki a leghamarabb az élmezőnybe kerülhetett, hiszen 2019 második felében már a Red Bull pilótája volt.

2020 végén azonban távoznia kellett onnan, és tavaly nem is volt ülése egyetlen csapatnál sem. Idén azonban újra együtt a nagy trió, hiszen Albont a Williams igazolta le, miközben Norris továbbra is a McLarennél, Russell pedig már a Mercedesnél vezet.

A brit-thai pilóta szerint egyértelmű, hogy hármójuk közül jelenleg kinek vannak a legjobb esélyei komoly eredményeket elérni. „Minden pilóta álma az, hogy világbajnok legyen. Most persze úgy tűnik, hogy George tette meg először azt a nagy lépést” – mondta a Crash.net interjújában a williamses.

„Lando is remekül megy és lenyűgöző munkát végez. Nekünk még gyorsulnunk kell, hogy a bajnokságért küzdhessünk, de örülök annak, ahol most vagyok. Talán kicsivel több időbe fog telni, de a terv változatlan.”

Azonos autókkal azonban Albon úgy véli, le tudná győzni Russellt és Norrist. „Muszáj ezt hinned, különben nincs értelme versenyezned. Nem akarok arrogánsnak tűnni, de szerintem mindig is jó pilóta voltam. Ez nem a semmiből jött.”

„George és én a bajnoki címekért mentünk a kisebb kategóriákban, és én mindig is úgy éreztem, hogy a megfelelő esélyekkel és lehetőségekkel megmutathatom, mit tudok. Persze 2020 nem volt a legcsodálatosabb év, de nem is volt könnyű a rendelkezésemre álló tapasztalatok, valamint az autóba vetett bizalmam miatt.”

„Úgy érzem, idén sokkal magabiztosabb vagyok a vezetést illetően, érzem a kapcsolatot a csapattal, nagyon hamar összerázódtunk. A kihagyott év során is tapasztalatokra tettem szert, érettebb lettem, és ezáltal jobb versenyzőnek tartom magam, mint korábban.”

Albon idén ezt bizonyítja is, hiszen a mezőny leggyengébb autójának számító Williamsszel már kétszer szerzett pontot, és rendszeresen nagy különbséggel veri a csapatnál már régebb óta vezető Nicholas Latifit.