hero image

Albon: „Várjunk egy percet, ez nem normális!”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2022/11/25 13:30
Az újabb bravúros pontszerzés ugyan a végén elmaradt, de Alex Albont így is sokkolta, hogy milyen jó tempóra volt képes az Abu Dhabi Nagydíj első részében, miközben a Williamsével áthámozta magát a mezőnyön.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

Albon, aki a közepes abroncsokon kezdte a futamot a 19. helyről, a második kör végére már három helyet javított. Ugyan emiatt korábban kellett kiállnia, mint néhány másik riválisának, de így is sikerült működésre bírnia a két kiállásos stratégiáját, legalábbis a futam utolsó részéig.

„Az első pár körben sikerült megelőznöm vagy négy-öt autót, és arra gondoltam, hogy »várjunk egy percet, ez nem normális!«” – mondta nevetve a versenyt követően. „Jól ment, jók voltunk. Aztán viszont mindig jött egy pont, amikor elértük a kopás határát, és lényegében 15 kör után csökkent a teljesítményünk, ezért korábban kellett kiállni.”

„A végén sajnos már nem volt esélyünk, mert elhasznált abroncsokon voltunk, de a 19. helyről indulva a 13. helyen zárni mégis szép eredmény, szóval ennek nagyon örülök.” Albon ezzel tehát ismét megmutatta, hogy a kezei között nem is annyira rossz autó az az idei Williams, de persze hiányosságokból így is akad bőven.

Miközben a brit-thai legalább meglátta a kockás zászlót, csapattársának, Nicholas Latifinek ez nem sikerült, hiszen néhány körrel a leintés előtt fel kellett adnia utolsó F1-es futamát elektronikai gondok miatt.

Mindez pedig sok szempontból összefoglalta a Williams szezonját, hiszen ugyan voltak hétvégék és pillanatok, amikor igazán gyorsak tudtak lenni, de összességében mégis övék volt a leglassabb versenyautó 2022-ben, így nem meglepő, hogy a konstruktőri tabella tizedik helyén zártak.

„Ez az év egy elképesztő csapatmunka volt, és mindent megtettünk, hogy maximalizálni tudjuk az autóban rejlő lehetőségeket. Nem titok, hogy nem a miénk volt a legkönnyebben vezethető autó, de nagyon büszke vagyok mindenkire.”

„Ismerjük a gyengeségeinket, és sikerült maximalizálni a lehetőségeinket, amikor nehézségeink voltak. Amikor pedig a megfelelő ablakba tudtuk hozni az autót, akkor összejött is a pontszerzés. Ennek köszönhetően már jobb helyzetben leszünk, ha jövőre jobb autónk is lesz” – zárta gondolatát Albon.