hero image

Albon Verstappen drámai győzelméről: „Karma!”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/01/08 13:36
Az idén a Williamsnél versenyző, tavaly pedig a Red Bull tartalékpilótai szerepkörét ellátó Alex Albon azt mondta, a karma az Abu Dzabi Nagydíjjal egyenlítette ki a szezon korábbi részéről maradt „tartozását”.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Max Verstappen az Abu Dzabi Nagydíjon rendkívül szerencsés volt, hiszen tökéletesen jött ki számára Nicholas Latifi balesete, majd az is, hogy az utolsó kör előtt jött be a biztonsági autó az év utolsó futamán.

A Red Bull teszt- és tartalékpilótája, Alex Albon pedig úgy véli, hogy a karma ezzel „fizette vissza” az év korábbi részében elszenvedett balszerencséjét – Bakuban defekt miatt az élről esett ki a holland, Silverstone-ban kiesett, miután összeért Hamiltonnal, Magyarországon pedig Bottas hibájának következtében sérült meg komolyan a kocsija.

„A történet mindkét oldalát megértem, de azt kell mondanom, kicsit hiszek a karmában. Úgy érzem, hogy sok döntés és pillanat nehezítette meg Max helyzetét 2021-ben” – kezdte a brit-thai versenyző.

„Csak nézzük meg Silverstone-t, Magyarországot, Dzsiddát, sőt még az első kört is Abu Dzabiban. Tehát igen, az utolsó pillanatban hihetetlenül szerencsések voltunk, ugyanakkor ki is érdemeltük a szerencsét.”

„Semmi bajom Lewisszal és a Mercedesszel, de bizonyos szempontból a karma kárpótolta a csapatot azon a vasárnapon. A legtöbb dolog kiegyenlítődik a szezon folyamán” – magyarázta az F1-be visszatérő pilóta.

Albon pedig hiába nem volt a mezőny rendszeres tagja, keményen dolgozott az RB16B finomhangolásán az év folyamán, és büszke arra, hogy valamekkora mértékig hozzájárult Verstappen világbajnoki címének megszerzéséhez.

„Kitűnő érzés számomra, hogy Maxnak sikerült megnyernie a világbajnoki címet. A srácok hihetetlenül keményen dolgoztak, nemcsak én, hanem a gyárban dolgozó összes alkalmazott is.”

„És igen, fantasztikus érzés, hogy ennek meglett az eredménye. Még ha 0,1 százalékkal járultam is hozzá az eredményhez, ez azt bizonyítja, hogy nem volt hiábavaló a munkám, és nagy elégedettséggel tölt el ez a siker.”

Albon azt is hozzátette a Motorsport.com holland kiadásának adott interjújában, hogy a szezon utolsó két hétvégéjén újabb fokozatba kapcsoltak, és a bajnoki harc miatt egy kicsit alakítottak a 2022-re való felkészülésük tervein is.