hero image

Alfa Romeo: az újoncunk „sok tájékozatlan” szurkolót fog meglepni

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/03/17 14:36
Az Alfa Romeo technikai igazgatója, Jan Monchaux szerint Csou Kuan-jü jobban fog szerepelni az első Forma-1-es szezonjában, mint ahogyan arra számítanának az emberek.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Az Alfa Romeo 3 szezon után unta meg, hogy Antonio Giovinazzi a levezető Kimi Räikkönen mellett sem tudott a csapat vezérévé válni, így Valtteri Bottas mellé az Alpine akadémiájából Csou Kuan-jüt szerződtették, aki amellett, hogy 3. lett az F2 2021-es szezonjában, nem elhanyagolható mennyiségű szponzori támogatást visz a csapathoz.

Sokan így rá is aggadták a fizetős versenyző címkét, az Alfa Romeo technikai igazgatója, Jan Monchaux szerint alaptalanul:

„Nagyon sok tájékozatlan embernek fogja bebizonyítani, hogy senkinek nem szabad túl korán pálcát törnie a feje felett” – idézi a francia mérnököt a The Race.

„Fantasztikus munkát végez, szerintem a sajtó sem bánik vele úgy, ahogyan kéne. Nem olyasvalakiről beszélünk, akinek senki keresnivalója nincs itt, elég jó eredményei voltak az F2-ben, és a bahreini teszten is sokakat nyűgözött le. A csapat előtt is bizonyította, hogy ugyanolyan jó tud lenni egy körön, mint versenytávon.”

„Majd meglátjuk, hogyan kezeli a nyomást, de eddig nagyon jól kezdődött a közös munka. Gyorsan tanul, és tanulékony is, minél jobbá akar válni. Az F1 néha kicsit arrogáns tud lenni, amikor nem egy európai vagy brazil versenyzőről van szó, de meggyőződésem, hogy képes lesz meglepni az embereket.”