hero image
dppi

Alonso a dobogója után: "Ez még csak a kezdet!"

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/03/08 18:59
Fernando Alonso arra figyelmeztette riválisait, hogy „ez még csak a kezdet”, miután nagyszerű vezetéssel dobogóra állt első versenyén az Aston Martinban.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A kétszeres világbajnok repülőrajtot vett Bahreinben, miután az ötödik rajthelyről a harmadik helyre lépett előre, csak a két Red Bull-pilóta, Max Verstappen és Sergio Perez tudta megelőzni. A futam után Alonso így értékelt:

„Szerintem a legfontosabb megjegyezni, hogy az új Aston Martin egy új autó, egy új projekt. Ez még csak a kezdet. Ez nem a végső autónk, hanem a kezdete egy koncepciónak, amit a télen kellett teljesen újjáalakítani.”

„Azt hiszem, a legtöbb élcsapat megtartotta a tavalyi filozófiáját. A Red Bull és a Ferrari nagyjából ugyanolyannak tűnik, finomhangolták a dolgokat és tökélyre csiszolták azt, amit az alapokból ki lehetett hozni. Nekünk sokkal nehezebb dolgunk volt. Az autó 95%-át át kellett alakítanunk, szóval úgy látom, van még mit kihozni belőle.”

Alonso dobogóra állását megkönnyítette, hogy Charles Leclerc-nek, aki éppen ezt a pozíciót tartotta, a 40. körben ki kellett állnia motorhiba miatt. Alonso elmondta, hogyan tudta elengedni a gázpedált és kicsit kiengedni a gőzt, miután lehagyta Carlos Sainzot és már csak a Red Bullok utolérésének lehetetlen feladata állt előtte: