hero image
Fernando Alonso Twitter

Alonso a dobogója után: Stroll az én hősöm!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/03/06 09:15
Fernando Alonso a dobogója után csapattársát, Lance Strollt méltatta, akit „hősnek” nevezett, minek után sérülten is képes volt értékes pontokat gyűjteni a csapatának Bahreinben.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Kaotikusan indult az Aston Martin szezonnyitója, hiszen a 3-as kanyarban hajszálon múlt a két zöld autó sorsa, miután Lance Stroll George Russell-lel csatázva elmérte a féktávot, és hátulról keményen megütötte Fernando Alonso autóját.

Az eset után azonban mind a ketten folytatni tudták a versenyt, sőt a versenytempót tekintve a Red Bullt leszámítva talán ők voltak a legerősebbek. Ezt bizonyítja, hogy Alonso még Sainz mellett is el tudott menni a 3. helyért folytatott küzdelemben, míg a kanadai Russellt „vadászta le”.

Alonso abban a hitben versenyzett, hogy Russell ütötte meg őt a futam elején, azonban a versenymérnöke, Chris Cronin elmagyarázta neki a helyzetet: „Lance megpróbálta megelőzni George-ot, és amikor te megtorpantál, hogy megpróbáld elkapni Hamiltont, Lance egyszerűen nem tudott időben megállni.”

Később Alonso a leintés után a csapatot és csapattársát méltatta. „Nagyon büszke vagyok rád” mondta a kétszeres spanyol bajnok az alakulatának, miután megszerezte első dobogós helyezését a 2021-es Katari Nagydíj óta. „Ez elképesztő. Egyébként Lance a hősöm. Elképesztő teljesítmény tőle.”

„Ez csodálatos a csapat számára” – folytatta Alonso. „Nagyszerű hétvége volt, és a dobogón végezni az év első versenyén egyszerűen csodálatos.”