hero image

Alonso: A Forma–1 még mindig unalmas

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/06/08 15:07
Fernando Alonso is élvezi az új autók által nyújtott jobb versenyzési lehetőségeket, de összességében továbbra is csak két csapat körül forog minden, ezt pedig unalmasnak találja.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Az F1 új szabálycsomagja egyértelműen javított a versenyzés minőségén, miközben az élen is történt némi változás, hiszen az utóbbi éveket domináló Mercedes ezúttal csak a távolból figyelheti a Red Bull és a Ferrari csatáját.

Alonso viszont továbbra sem teljesen elégedett a sorozat jelenlegi helyzetével. A spanyol ugyanis még mindig csak a középmezőnyben harcolhat az Alpine-nal, és úgy véli, a Forma–1 „nagyon kiszámítható” maradt.

„Minden a Red Bullról és a Ferrariról szól. Csak Max Verstappen, Charles Leclerc, Carlos Sainz és Sergio Perez tud nyerni. Nem tudok semmilyen más sportot, ahol ugyanez lenne” – panaszkodott a NOS-nak Alonso.

Az idei 11 versenyből egyébként Verstappen és Leclerc kilencet nyert meg, míg a csapattársuk egy-egy sikerrel büszkélkedhet. Ami a dobogósokat illeti, oda is szinte kizárólag csak a három legnagyobb istálló pilótái állhattak fel. Egyedül Lando Norris az, akinek a McLarennel sikerült már a top háromban végeznie idén.

Általánosságban Alonso viszont elégedett az új autókkal és a versenyzéssel, melyet lehetővé tesznek: „Szórakoztatóbb és jobban is tudsz csatázni.” Silverstone-ban például Alonso testközelből figyelhette, ahogyan előtte három autó is öldöklő küzdelmet vív egymással.

A széria általános helyzete viszont szerinte továbbra sem változott meg igazán, hiszen még mindig vannak kiemelkedő istállók. Alonso 2022-es idénye pedig inkább szólt a balszerencsékről és az elmulasztott lehetőségekről, mintsem a kiugró eredményekről, még ha azokból is volt néhány.

A saját idei teljesítményével alapvetően viszont elégedett. „Olyan dolgokat tudok mutatni az embereknek, amikre már nem számítanak tőlem. Ez mindig is az egyik erősségem volt, és büszkévé is tesz.”

A jelenlegi helyzetében az Alpine azonban még mindig túl megbízhatatlan, és a silverstone-i fejlesztések ellenére továbbra is messze vannak a két élcsapattól. „Nem a győzelmekért harcolunk, és nem hiszem, hogy ez a közeljövőben megváltozna. 2023-ra fókuszálunk, amikor remélhetőleg egy jobb autónk lesz.”

A kétszeres bajnok tehát szeretné, ha csapata lassacskán áthelyezné a fókuszt a következő évre. „Ez mindig egy dilemma. Már szeretnéd építeni az újat, miközben javítani kéne a régin. Mintha két táblán sakkoznál egyszerre. Szerintem viszont képesek vagyunk rá” – zárta gondolatát Alonso.