hero image

Alonso: A Forma–1 még mindig unalmas

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/06/08 15:07
Fernando Alonso is élvezi az új autók által nyújtott jobb versenyzési lehetőségeket, de összességében továbbra is csak két csapat körül forog minden, ezt pedig unalmasnak találja.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Az F1 új szabálycsomagja egyértelműen javított a versenyzés minőségén, miközben az élen is történt némi változás, hiszen az utóbbi éveket domináló Mercedes ezúttal csak a távolból figyelheti a Red Bull és a Ferrari csatáját.

Alonso viszont továbbra sem teljesen elégedett a sorozat jelenlegi helyzetével. A spanyol ugyanis még mindig csak a középmezőnyben harcolhat az Alpine-nal, és úgy véli, a Forma–1 „nagyon kiszámítható” maradt.

„Minden a Red Bullról és a Ferrariról szól. Csak Max Verstappen, Charles Leclerc, Carlos Sainz és Sergio Perez tud nyerni. Nem tudok semmilyen más sportot, ahol ugyanez lenne” – panaszkodott a NOS-nak Alonso.

Az idei 11 versenyből egyébként Verstappen és Leclerc kilencet nyert meg, míg a csapattársuk egy-egy sikerrel büszkélkedhet. Ami a dobogósokat illeti, oda is szinte kizárólag csak a három legnagyobb istálló pilótái állhattak fel. Egyedül Lando Norris az, akinek a McLarennel sikerült már a top háromban végeznie idén.

Általánosságban Alonso viszont elégedett az új autókkal és a versenyzéssel, melyet lehetővé tesznek: „Szórakoztatóbb és jobban is tudsz csatázni.” Silverstone-ban például Alonso testközelből figyelhette, ahogyan előtte három autó is öldöklő küzdelmet vív egymással.

A széria általános helyzete viszont szerinte továbbra sem változott meg igazán, hiszen még mindig vannak kiemelkedő istállók. Alonso 2022-es idénye pedig inkább szólt a balszerencsékről és az elmulasztott lehetőségekről, mintsem a kiugró eredményekről, még ha azokból is volt néhány.

A saját idei teljesítményével alapvetően viszont elégedett. „Olyan dolgokat tudok mutatni az embereknek, amikre már nem számítanak tőlem. Ez mindig is az egyik erősségem volt, és büszkévé is tesz.”

A jelenlegi helyzetében az Alpine azonban még mindig túl megbízhatatlan, és a silverstone-i fejlesztések ellenére továbbra is messze vannak a két élcsapattól. „Nem a győzelmekért harcolunk, és nem hiszem, hogy ez a közeljövőben megváltozna. 2023-ra fókuszálunk, amikor remélhetőleg egy jobb autónk lesz.”

A kétszeres bajnok tehát szeretné, ha csapata lassacskán áthelyezné a fókuszt a következő évre. „Ez mindig egy dilemma. Már szeretnéd építeni az újat, miközben javítani kéne a régin. Mintha két táblán sakkoznál egyszerre. Szerintem viszont képesek vagyunk rá” – zárta gondolatát Alonso.