Fernando Alonso autózta a leggyorsabb kört a 2023-as Forma-1-es Bahreini Nagydíj második szabadedzésén Max Verstappen és Sergio Perez előtt, miközben a Mercedesek továbbra is szenvedtek.

Az FP2 éppen úgy kezdődött, ahogyan abban titkon reménykedtünk: az első szabadedzésen a Ferrari, Mercedes, Alpine pilótái sem futottak a lágyakkal mért köröket, de ezúttal mind a 6 versenyző azonnal a piros oldalfalú Pirellikkel hajtott pályára.

A szabadedzés elején nem meglepő módon a Ferrarik álltak az élre a három csapat közül, ennél nagyobb meglepetést okozott az, hogy a Mercedeseknek problémát jelentett az Alpine-ok elé kerülni.

A szabadedzés középső részét az első 7-8 körös etapok után igazi tűzijáték jellemezte. Szinte mindenki egyidőben rakta fel a friss lágyakat, azonban a megszokott kép helyett egy nagyon fura sorrend bontakozott ki a szemünk előtt.

A legjobb kört ugyanis a 2023-as hype train kalauza, Fernando Alonso autózta Max Verstappen előtt. Alonso 0,169 másodpercet adott Verstappennek, aki további 2 ezreddel autózott jobb köridőt Sergio Pereznél.

Különösen meglepő, hogy a 4. legjobb időt autózó Charles Leclerc közel fél másodpercet kapott Alonsótól, míg az 5. legjobb időt Nico Hülkenberg autózta.

Stroll egyetlen mért körön ezúttal csak 0,543 másodpercre volt Alonsótól, de az Aston Martin nem nyugodhatott meg teljesen. Stroll ugyanis többször is teljesen levette a sérült kezét a kormányról a hosszú egyenesekben, és amikor a versenymérnöke arra kérte, hogy használjon másik ívet az első kanyarban, Stroll frusztráltan mondta, hogy nem tudja megtenni ezt a keze miatt.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL