hero image
dppi

Alonso a leggyorsabb az eső miatt lerövidült második szabadedzésen az Ausztrál Nagydíjon

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/03/31 08:07
Fernando Alonso autózta a leggyorsabb köridőt a 15 perces érdemi résszel rendelkező második szabadedzésen az Ausztrál Nagydíjon, mielőtt az első elmosta volna a csapatok versenyszimulációit.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Mivel lógott az eső lába a második szabadedzés kezdetén, azonnal kiviharzottak az autók a pályára. A közepes gumikon Fernando Alonso ugrott fel az élre, a spanyol ideje csak 1 tizeddel maradt el Max Verstappen FP1-en futott legjobb idejétől.

Alonso mögött a második legjobb időt szintén a közepeseken Charles Leclerc autózta, míg Max Verstappen meglepően nagy, 8 tizedes lemaradással követte őket a harmadik helyen.

George Russell a negyedik legjobb időt meglepő módon a keményeken autózta Sainz és Ocon előtt, míg a top 10-ben egyedül Sergio Perez rakta fel a lágyakat, őt azonban először Lance Stroll, majd Csou Kuan-jü tartotta fel.

Versenyszimulációt azonban egyik versenyző sem tudott teljesíteni, ugyanis az F1 előrejelzéseinek megfelelően 20 perccel az FP2 kezdete után megérkezett az eső.

Mielőtt még a mezőny legnagyobb része kipróbálhatta volna magát az intermediate gumikkal, a Ferrari Masterplan újabb epizódját láttuk: mindkét autót egy-egy teljesen új szett lágy gumin küldték ki a már nedves pályára, aminek értelmét azonnal meg is kérdőjelezte a rádión Charles Leclerc.

A csapatok így időmérő és versenyszimuláció nélkül fordulnak rá az Ausztrál Nagydíj hátralévő napjaira. Se szombaton se vasárnap nem számítanak további esőre a csapatok, de mivel az eső lemosta a gumit a pályáról, még tartogathat meglepetéseket a verseny.