Fernando Alonso a maga megszokott stílusával kijelentette, hogy a Mercedes ülése egyelőre finoman szólva sem vonzó neki, tekintve, hogy a német gyártó autói mögötte érnek célba.

Továbbra is kérdéses, hogy ki lehet a Mercedesnél az a versenyző, aki elfoglalhatja Lewis Hamilton ülését azok után, hogy a hétszeres bajnok hónapokkal ezelőtt úgy döntött, 2025-től kezdve a Ferrarinál folytatja.

Az egyik fő esélyes Fernando Alonso lehet, aki továbbra is kirobbanó formában áll rajthoz hétről hétre. A kétszeres bajnok legutóbb például Japánban előzte meg Russellt és Hamiltont, aminek köszönhetően továbbra is vonzó opció lehet a csapatok számára. De hogy a spanyol odakerülhet-e a Mercedeshez, azt még ő maga sem tudja.

„Ez egy nagyon jó kérdés. De igen, a Mercedes most le van maradva, szóval nem érzem annyira vonzónak!” – utalt arra Alonso a Sky Sports kérdésére, hogy nem igazán lenne kedve jelen körülmények között áttenni a székhelyét a német gyártóhoz.

„Nagyon jól éreztem magam, és nagyszerű, hogy továbbra is versenyezhetek. Az egyik legjobb hétvégém volt a vezetést illetően, [de] 44 másodperccel vagyok lemaradva az éllovas mögött, szóval nem érzem ugyanakkor annyira kellemesnek, szóval majd meglátjuk.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL