hero image

Alonso az elszalasztott pontokat siratja: 30 is lehetne, ehelyett csak kettő van!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a Sainz-Alonso ütközés, ami Alonso futamába került

FORMA-1

Egészen közelről Leclerc csattanása a Ferrarival a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Vettel első győzelme a Red Bullal a hatalmas kínai káoszban

FORMA-1

Belsőkamerás videón Lando Norris szenzációs esős köre a Kínai Nagydíjról

Motorsport.hu
2022/05/27 14:48
Fernando Alonso számára eddig egyáltalán nem alakul szerencsésen a 2022-es szezon, miután az Emilia Romagna Nagydíjat is kénytelen volt feladni, így pedig újabb pontszerzési lehetőségtől esett el.
Ajánlott Videón a Sainz-Alonso ütközés, ami Alonso futamába került

A spanyol úgy véli, hogy akár nagyjából 30 pontot is szerezhetett volna a szezon első négy futama során, ehelyett viszont csupán két egységgel szerénykedik. Szerinte már egy egész évre elegendő balszerencse érte őt, pedig még csak néhány versenyen vagyunk túl.

Miután sikerült neki két pontot gyűjtenie a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon, Alonso Szaúd-Arábiában technikai hiba miatt esett ki, majd az ausztrál időmérőn újabb technikai hiba fosztotta őt meg egy remek rajthely elérésétől, a futamon pedig egy rosszkor érkező biztonsági autó húzta keresztül a számításait.

Legutóbb Imolában aztán Mick Schumacher autója csúszott neki az övének az első körben, aminek következtében jelentősen sérült az Alpine oldaldoboza, míg végül fel kellett adniuk a viadalt, mert nem lett volna értelme folytatni.

Visszatekintve a hétvégére, Alonso így fogalmazott: „Ez egy újabb balszerencsés futam volt számunkra. Egész jól rajtoltunk, feljöttem nyolcadiknak, de a jobb oldalon jelentős sérülés keletkezett a padlólemeznél és az oldaldoboznál, tehát muszáj volt kiállnunk.”

„Igazán szerencsétlen volt az a kis koccanás Mickkel, amely nem is volt szándékos, de tönkretette az autót és a futamunkat is. Úgy érzem, hogy akár 20-30 pontot is szerezhettem volna már, de csak kettőm van. Ez balszerencse! A szezon persze még hosszú, és rengeteg egység elérhető.”

Alonso nehézségei mellett a csapat másik pilótájának, Esteban Oconnak sem alakult jól a hétvégéje. Az időmérőn váltógondok miatt került a mezőny végére, a futamon pedig veszélyes kiengedésért kapott időbüntetést, miközben a tempója sem volt meg a legjobb tízbe kerüléshez.

Idén tehát először nem szerzett pontot a francia istálló. „Biztosítanunk kell, hogy ez nem történik meg újra, mert ennél sokkal több rejlik bennünk” – mondta Laurent Rossi márkaigazgató.

„Csapatként számos területen kell még fejlődnünk, és hamar meg kell szabadulnunk bizonyos problémáktól, ha szeretnénk elérni ambiciózus céljainkat. Ugyan az eredmény most frusztrál minket, extra motivációként fogjuk felhasználni, hogy idén már nem kelljen többet átélnünk ilyesmit.”