hero image

Alonso az új szerződéséhez, Piastri az F1-hez került közel – olasz sajtó

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/05/03 14:50
A Motorsport.com olasz kiadásának információi szerint Fernando Alonso hamarosan meg fogja hosszabbítani a szerződését, míg Oscar Piastrinak a Williamsnél van komoly esélye, és akár a szezon közben is beugorhat.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Minden jel arra mutat, hogy Fernando Alonsónak nem ez lesz az utolsó szezonja a Forma-1-ben: a spanyol versenyző ambiciózus nyilatkozatokat tett közzé a közelmúltban is, most pedig a Motorsport.com olasz kiadása is arról ír, hogy csak idő kérdése, hogy mikor hosszabbít a spanyol.

Az olasz portál úgy tudja, hogy „csak” egy évre, azaz 2023 végéig hosszabbíthat a kétszeres világbajnok a francia alakulattal, így jövőre is maradna az Alonso-Ocon duó, hiszen utóbbi versenyző szerződése 2024 végéig él.

Ez pedig azt is jelentené, hogy az Alpine-junior Oscar Piastrinak jövőre sem lenne helye az istállónál, és mivel a Motorsport.com szerint nem akar még egy évet a „cserepadon” tölteni Mark Webber protezsáltja, így egy másik csapat jelenthet komolyabb opciót.

Sky Sportshoz hasonlóan az olasz lap is úgy tudja, hogy Piastri a Williamsnél kerülhet számításba, ahol a mostanában az alulteljesítő Nicholas Latifi helyére érkezhet a 21 éves pilóta, és az sem kizárt, hogy már szezon közben megérkezhet a grove-iak ülésébe.

Eközben arról is felröppentek pletykák – méghozzá az F1-es újságíró Joe Saward révén -, hogy a Williams a Formula E-világbajnok Nyck de Vries iránt is érdeklődik, a holland pedig reagált is az értesülésre.