Az Alpine sportigazgatója, Alan Permane elégedett a 2022-es bahreini előszezoni teszten végzett munkájukkal, és reméli, hogy most már a pilótáik is hisznek abban, hogy ott lehetnek majd a Q3-ért folytatott csatában a középmezőny elején.

Az Alpine 299 kört teljesített a bahreini előszezoni teszt 3 napja alatt, és ezúttal csak egy apró meghibásodással találkoztak, amikor a második nap végén arra kérték Ocont, hogy „elővigyázatosságból” álljon meg a pálya szélén.

Fernando Alonso az utolsó napon a teszt 4. legjobb körét autózta a C3-as gumikon, azon a körén pedig úgy tűnt, hogy sikerült kontrollálnia a delfinezést az Alpine-nak, amely igen feltűnően végig kísérte őket a hosszabb etapjaikon.

Az angol sajtónak Alan Permane úgy nyilatkozott az esélyeikről, hogy egy kategóriát alkotnak az Aston Martinnal, az AlphaTaurival, de még az Alfa Romeóval is, a spanyol AS-nek azonban már jóval pozitívabb előrejelzést adott az esélyeiket illetően:

„Az első tesztnapon még nem sikerült minden úgy, ahogyan szerettük volna, de a másik kettő igen. Különösen az utolsó napon tettünk meg nagy lépéseket a delfinezés megszüntetéséhez a beállítások finomításával – ez lehetővé teszi, hogy a pattogást akkor szüntessük meg, amikor csak akarjuk.”

„Tudjuk, hogy mikor történik, és miért, ahogyan azt is, hogy mikor lassít le minket a jelenség. Ha megnézitek, a Ferrari sem likvidálta teljes mértékben a delfinezést. Játszottunk a lengéscsillapítókkal, a kerekek dőlésszögével, és még sok minden mással. Sokkal jobb helyzetben vagyunk most, mint a teszt előtt voltunk.”

„Sosem aggódtunk igazán, a teljesítmény mindig is ott volt az autóban. Nem tudom, hogy hittek-e eddig nekünk az emberek, de nem pánikoltunk eddig sem, ahogyan azt sem, hol vagyunk az erősorrendben, de közel lehetünk az élmezőnyhöz.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL