hero image

Alonso bajba kerülhet, mert beszólt a stewardoknak!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/06/24 14:52
Fernando Alonso bajba kerülhet, miután a kétszeres világbajnok élesen kritizálta az FIA stewardjait a Miamiban kapott büntetése véget.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Alonsót Miamiban sorolták hátrébb a pontszerző helyről, amikor úgy döntöttek, hogy megbüntetik, mert elhagyta a pályát, és az utolsó körökben előnyre tett szert. Alonso kihagyta a sikánt, de állítása szerint visszaadta az időt.

A stewardok azonban anélkül adtak neki büntetést, hogy az Alpine bármilyen bizonyítékot tudott volna felmutatni az állításuk alátámasztására. A pénteki sajtótájékoztatón Alonso azt mondta, hogy az egész helyzet „igazságtalan" volt.

„Egyszerűen csak inkompetencia volt a stewardok részéről. Szerintem nem voltak túl profik Miamiban. Kihagytam egy kanyart, aztán visszaadtam az időt a körön. Úgy hozták meg a döntést, hogy semmilyen bizonyítékot nem kértek” – mondta Alonso a WTF1.com szerint.

Alonso szavai azonban potenciálisan sérthetik az FIA Sportkódexét, amely tiltja a következőket:

„Minden olyan szó, cselekedet vagy írás, amely erkölcsi kárt vagy veszteséget okozott az FIA-nak, szerveinek, tagjainak vagy vezető tisztségviselőinek, illetve általánosabban a motorsport érdekeinek és az FIA által védett értékeknek".

Christian Hornernek tavaly volt egy hasonló pillanata, miután Katarban egy „gazember marsallt" kritizált, amikor Max Verstappen öt rajthelyes büntetést kapott, mert nem lassított a kétszeresen meglengetett sárga zászlók miatt. „Ellenőrzésük alatt kell tartaniuk a marshalokat" - tette hozzá.

Horner a tavalyi szezonban hivatalos figyelmeztetést kapott a megjegyzései miatt.