Az Alpine versenyzője, Fernando Alonso úgy véli, hogy az időmérős baleset nélkül a dobogón végezhettek volna az Ausztrál Nagydíjon, hiszen egész hétvégén gyorsabbak voltak a Mercedesnél.

Bár erősnek tűnt az Alpine és főleg Fernando Alonso tempója a melbourne-i hétvégén, az időmérőn hidraulikai probléma miatt balesetet szenvedett a Q3-ban, a versenyen pedig nem vált be a stratégiájuk a biztonsági autó miatt.

Így Alonso mindössze a 17. helyen végzett, hiszen a verseny végén még ki kellett állni a bokszba, míg a csapattárs Esteban Ocon a 7. lett. Amikor a spanyolt arról kérdezték, hogy valamilyen gond miatt kellett-e kijönnie a bokszba a futam végén, így válaszolt:

„Nem volt problémánk, egyszerűen elfogyott a gumim. A virtuális biztonsági autó alatt teljesítettük a kiállásunkat, hiába tudtuk, hogy kicsit korai lehet, kockáztatnunk kellett” – magyarázta a Sky Sports F1-nak a kétszeres világbajnok.

„Azt gondolom, hogy a stratégiánk jó volt. Mivel a kemény gumikon indultunk, lehetőségünk volt megnyújtani az első etapot. Ha minden jól alakult volna vasárnap, akkor a hatodik vagy a hetedik helyen végezhettünk volna. Ma a safety car miatt vesztettünk pontokat, ez biztosan egy kihagyott lehetőség.”

„Egy normális időmérővel ráadásul a harmadik vagy a negyedik helyről indulhattunk volna, és ma pedig dobogós eredményt szerezhettünk volna, mivel egyértelműen a Mercedes előtt voltunk egész hétvégén.”

„Ez egy kihagyott lehetőség egy nekünk fekvő pályán, de csak előre nézhetünk. Még 20 futam hátra van, reméljük, hogy jobb eredményeket tudunk majd szerezni” – zárta Alonso.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL