hero image
dppi

Alonso egyedül viszi a hátán az Aston Martint

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2023/10/31 17:25
Nagyon sokat köszönhet Fernando Alonsónak az Aston Martin, bőven megéri a pénzét a spanyol világbajnok, aki viszont ismét egy gyengébb autóban ül.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Álomszerűen kezdődött az Aston Martin szezonja, Alonso rendre ott volt a dobogón, és a csapat már arról álmodozott, hogy a második helyen fejezhetik be a sorozatot. Ez már lehetetlen, és ideje korán eldőlt, hogy Stroll tehetetlen.

Nagyon kevés pontot szerzett eddig a kanadai, akire elemi erővel csapott le Alonso a másik Aston Martinnal. Gyakorlatilag egyedül viszi a hátán a csapatot, és nélküle igencsak nagy bajban lettek volna.

Ha nincs Alonso és a szezon eleji dobogós forma, akkor most messze nem lenne ennyi pontjuk. Valami igencsak megtört az Aston Martinnál, és már a McLaren is előttük van, ami korábban lehetetlennek tűnt.

Mivel a wokingiak sokat fejlődtek, biztosan övék lehet a negyedik hely a Ferrari mögött. Jelenleg 256 pontot számolnak, addig az olaszok 349-et, ami azért jelentős különbség, és már nincs sok hátra a szezonból.

Nagyobb kérdés, hogy a 371 pontos Mercedes képes lesz-e megtartani a második helyét. Az Aston Martin ötödik helye pedig borítékolható, az Alpine csak 101 pontos, míg mögöttük a Williams 28.