Nem sokkal Sebastian Vettel visszavonulása előtt Fernando Alonso még küzdött egy nagyot a német világbajnokkal.

Noha Alonso még mindig „csak” kétszeres világbajnok, minden idők egyik legjobbjaként tartják számon. Nem a világbajnoki címek száma határozza meg azt, hogy ki, milyen jó versenyző. Számtalan olyan legendás pilótát ismerhetünk, akik egyetlen egy alkalommal sem érhettek fel a csúcsra.

Vagy azért, mert nem volt szerencséjük, technikájuk, vagy elhunytak. Mindegyikre találunk példát, és sokan valóban ideje korán mentek el, tragikus körülménye között. Hosszú lenne azon lista, amiken azok szerepelnének, akik világbajnoki címet érdemeltek volna, mégsem teljesülhetett be a nagy vágyuk.

Alonso 2005-ban és 2006-ban tarolt, majd a McLarennel és a Ferrarival is felérhetett volna a csúcsra. Jelenleg is tagja a mezőnynek, és hiába jár a 40-es éveiben, egyenesen klasszis, amit művel, nehéz szavakat találni rá. A Japán Nagydíjon is villanthat, mint tette azt 2022-ben Suzukában Vettel ellen.

Régi nagy ellenfele volt a német, aki a Red Bullal négy egymást követő alkalommal lett bajnok. Alonso egy alkalommal rendkívül közel állt a legyőzéséhez a Ferrarival, senki nem akarta elhinni, ami akkor történt vele. Már a kezei között volt a cím, viszont akkor sem állt mellé a szerencse, ahogyan később sem.

Most egy olyan extra videós anyagot hoztunk számotokra, amit imádni fogtok. Egyszerűen lenyűgöző, ahogyan Alonso és Vettel csatázott egymás ellen, nem hagyták egymásnak sok levegőt, és centik választották el a két autót egymástól. Érdemes megnézni a videót, amit erre a linkre kattintva érhettek el.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL